След като петима бивши шампиони в Мастърс (Дин Дзюнхуей, Марк

...
След като петима бивши шампиони в Мастърс (Дин Дзюнхуей, Марк
Коментари Харесай

Джон Хигинс се опази от участта на шампионите в тазгодишния Мастърс

След като петима някогашни първенци в " Мастърс " (Дин Дзюнхуей, Марк Селби, Нийл Робъртсън, Марк Алън и Джъд Тръмп) отпаднаха поредно в първите пет дуела от най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата, Джон Хигинс се опази от тази орис с безапелационен триумф 6:1 над Бари Хоукинс. Вълшебника от Уишоу взе участие за 26-и път в блестящата си и популярна кариера в шампионата, като е повторен победител от 1999 и 2006 година.

Шотландецът не показва най-хубавата си позната форма, само че и нямаше потребност да го прави, тъй като съперникът му не бе също в оптимална кондиция, а и нямаше шанс в няколко основни обстановки. Една от тях от психическа позиция пристигна при 4:0 за Хигинс, когато Ястреба не можа да разчисти последните три цвята и остана без позиция по финалната черна, която пък съперникът му осъществя с дълъг удар по жълтия джоб.

Fatal? #DafabetMasters pic.twitter.com/IAbonLOsN1
— World Snooker Tour (@WeAreWST) January 14, 2020 Именно дългите удари бяха на особена висота от страна на Хигинс, който очевидно се настройва чудесно към новата си щека. Той направи серии от 57, 53, 74 и 59 в последния фрейм, до момента в който Хоукинс въпреки всичко се регистрира със сенчъри брейк от 101 в шестата партия, с цел да се отсрами и да заслужи овациите на екзалтираната аудитория в " Александра Палас ".

На четвъртфиналите Хигинс ще се изправи против Алистър Картър, който отстрани Селби с 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР