След като периодът на гладуване е приключил, време е да

...
След като периодът на гладуване е приключил, време е да
Коментари Харесай

Захранване след гладуване

След като интервалът на недояждане е завършил, време е да стартирате зареждането на организма. Това би трябвало да става постепенно и последователно, в случай че желаете да запазите здравето си.

Храната би трябвало да бъде добре уравновесена по размер, мокрота и консистенция, като по-голямата част от нейното количество е належащо да се състои от сурови плодове и зеленчуци.

Например първият ден след гладуването можете да изядете един или два домата, разпределени на порции. Ако не изпитвате апетит, не се насилвайте. Изяжте порциите едвам тогава, когато ви се прииска да хапнете. На втория ден продължете зареждането с настъргани моркови и краставици или пък си сварете грах и тиква. В никакъв случай не прекалявайте с количествата. На организма му е нужен към ден-два с цел да свикне още веднъж с храненето, тъй че храносмилателната система да стартира да действа вярно.

Третият ден продължете със зеленчуците или пък включете в менюто и плодове. Може даже да подсладите с мед, само че не повече от една чаена лъжичка. На четвъртия ден към варените зеленчуци към този момент можете да добавите и малко варени картофи, а на петия - включете в менюто и млечна храна. Порциите към този момент могат да бъдат по-големи, тъй като интервалът на акомодация е сполучливо приключен. На шестия ден прибавете самун и някои по-леки храни.

Важно е, когато стартирате зареждането безусловно да сдъвквате храната добре. По този метод улеснявате активността на стомаха, пък и по този начин човек се засища по-бързо. Всъщност това предписание важи освен за интервала на зареждането, само че то би трябвало да се ползва непрекъснато. Диетолозите са единомислещи, че положителното сдъвкване на храната е един доста потребен табиет, който всеки човек би трябвало добре да усвои.

След привършване интервала на зареждане можете да продължите с режима, който считате, че е най-полезен за вас. Оптималният дневен банкет на калории е друг за всеки организъм и е обвързван най-вече с разхода на сила, който от своя страна е също строго самостоятелен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР