След като пазарът на нови автомобили в България четири поредни

...
След като пазарът на нови автомобили в България четири поредни
Коментари Харесай

След 4 месеца спад продажбите на нови коли в България отново растат

След като пазарът на нови коли в България четири следващи месеца записваше спад на годишна база, през февруари още веднъж има покачване, демонстрират данните на Европейската асоциация на автомобилните производители.

През втория месец на годината са продадени 2 809 нови автомобила, с 9,8 % повече, в сравнение с през февруари 2018 година. По-високите продажби компенсират и януарския спад и по този начин за двата месеца на годината се записва покачване по отношение на миналата - 5 153 продажби и 2,6% растеж.

За целия Европейския съюз спадът е по-нисък от регистрирания през януари, само че въпреки всичко пазарът се свива с 1 % до 1 114 692 автомобила. Три от петте най-големи пазара в Европейски Съюз записват растеж - Германия (+2,7%), Франция (2,1%) и Англия (+1,4%). Спад обаче има в Испания (-8,8%) и Италия (-2,4%), която влезе в криза.

Румъния и Гърция регистрират мощен растеж от 37,5% и 10,6%, надлежно.

Сред производителите водач остава VW Group с 271 хиляди продажби (-0,7% на годишна база), следвани от PSA Group с 195 хиляди продажби (+1%) и Renault Group (0,3%).
 Мрачен януари за продажбите на коли в България и Европейския съюз
Мрачен януари за продажбите на коли в България и Европейския съюз

В Румъния и Гърция обаче те растат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР