След като пътят ни към Европейския съюз беше несправедливо блокиран,

...
След като пътят ни към Европейския съюз беше несправедливо блокиран,
Коментари Харесай

Пендаровски: Пътят ни към ЕС е несправедливо блокиран

„ След като пътят ни към Европейския съюз беше незаслужено блокиран, всички ние, цялата нация, политиците на власт и в съпротива, през последните две години, като се изключи че бяхме разочаровани, бяхме захласнати от концепцията да получим зелена светлина за започване на договаряния с Брюксел. Европейският съюз е най-хубавият вид за нас и почтено казано, нямам самообладание да пристигна денят, в който ще стартираме и още повече денят, в който ще приключим договарянията за участие. Въпреки това, в сегашния подтекст, когато знаем своите червени линии и обществено ги пазиме, не трябва да се занимаваме с това какъв брой време ще отнеме на другите да се изправят пред истината за нас. Вместо това би трябвало да сме захласнати от основните промени вкъщи ”. Това сподели в годишното си послание към Народното събрание президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски.

Македонският президент се спря на парламентарните избори в България, по време на които „ чухме изразителност, която надвишава всички предходни изказвания, свързани с нашата история, език и еднаквост ”.
Пендаровски: Идеята на премиера Петков е добра, само че шест месеца е прекомерно дълъг период (ВИДЕО)
" Не съм очаквал новото българско държавно управление незабавно след избирането му да каже „ да " или „ не “ за начало на договаряния...
Прочети повече
„ Една от тезите е, че правим систематична дебългаризация, което е съществено обвиняване, нямащо нищо общо с действителността ”, сподели Пендаровски. Той съобщи, че не е допустимо, в случай че има подобен развой, посланиците на 30 страни, упълномощени в Скопие, да не осведомят своите столици за това. „ Ако има подобен развой, той би бил равностоен на геноцид ”, акцентира президентът.

Според него новоизбраното държавно управление в България изпраща послания с друга интонация. Пендаровски съобщи, че е изцяло склонен с тезата, че акцентът в връзките би трябвало да бъде изместен от предишното към сегашното и вместо да се разискват етническите усеща на хората отпреди 10 века, да се приказва за бъдещето, енергийната и инфраструктурната връзка и Коридор 8.

Европейската интеграция няма опция, само че има цена. Ако, обаче тази цена значи отвод от нашата еднаквост, не виждам политик, който би желал да продаде народа си за такава европейска интеграция. Наскоро признатата с безспорен консенсус в това заседание резолюция по отношение на позициите на македонската страна е задоволително показателна ”, заключи Пендаровски и успокои жителите, че в случай че блокадата за еврочленството продължи, това няма да дестабилизира сигурността на районен съд Македония.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР