След като първоначално управляващите и опозицията имаха различни виждания по

...
След като първоначално управляващите и опозицията имаха различни виждания по
Коментари Харесай

Преследваме една и съща цел относно съкратеното следствие, казаха от ГЕРБ и БСП

След като в началото ръководещите и опозицията имаха разнообразни визии по въпроса за съкратеното произвеждане в Наказателния кодекс, в последна сметка текстовете минаха единомислещо на Комисията по правни въпроси в Народното събрание.
 Семействата на жертви на убийци с молби за правдивост пред депутатите
Семействата на жертви на убийци с молби за правдивост пред депутатите

Нинова изрази безапелационната си поддръжка за тези фамилии

Прокуратурата също разгласи, че е " за " премахването му при убийства и тежки телесни повреди.

" Нямаше огромна разлика в позициите ни. Преследваме една и съща цел. Опозицията не искаше цялостно унищожаване на съкратеното произвеждане, а единствено за случаите на закононарушения със гибел и тежка телесна щета ", съобщи Красимир Ципов от ГЕРБ в бТВ.

Съкратеното произвеждане е било признато по европейска рекомендация , с цел да се облекчи правосъдния развой, напомни Ципов и сподели, че предлагането на ГЕРБ в този момент е било вместо с една трета при признания на подсъдимия присъдата му да се понижа с една пета .
 Българска социалистическа партия внесе закон за отпадане на съкратеното правосъдно разследване
Българска социалистическа партия внесе закон за отпадане на съкратеното правосъдно разследване

Левицата е срещу понижаване на присъдата при признания

От Българска социалистическа партия смятат, че съкратеното произвеждане е добре за бързината на процеса, само че " до един миг " и от 2009 година имат позиция, която не са променяли, означи Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

" Всички се сплотиха към нашата позиция ", счита Зарков, който означи, че съгласно Българска социалистическа партия е най-важно " да няма автоматизирано понижаване на присъдите с една трета ".

Народният представител от левицата счита, че препоръчаните от ГЕРБ промени са по - комплицирани.

При отпадане на съкратеното производства съществува действителната заплаха делата още веднъж да се точат по 10-12 година и да няма явен резултат, съобщи Ципов, по тази причина би трябвало да се " подходи доста деликатно ", още повече че околните на жертвите чакат правдивост .
 ГЕРБ с хрумвания за ограничение на съкратеното правосъдно разследване
ГЕРБ с хрумвания за ограничение на съкратеното правосъдно разследване

Споровете по измененията да не са популистки, пожела си Данаил Кирилов

Припомняме, че през вчерашния ден, часове преди в парламентарната правна комисия да бъдат прегледани измененията в Наказателно-процесуалния кодекс , свързани със съкратеното правосъдно разследване, пред постройката на Народното събрание близки на жертви стачкуваха с 11 претенции. Хората не желаят отговорните за гибелта на техните близки да могат да се измъкнат с по-леки присъди. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с тях и прикани ръководещите да поддържат предложенията за отпадане на съкратеното произвеждане. Патриотите също имат подобен законопроект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР