След като първата процедура по избор на председател на Народното

...
След като първата процедура по избор на председател на Народното
Коментари Харесай

Появи се пети кандидат за председател на парламента, депутатите в патова ситуация

След като първата процедура по желание на ръководител на Народното събрание пропадна, във втората се появи и пети претендент за „ първия измежду равни “, когато Движение за права и свободи издигна Йордан Цонев. Въпреки това изборът се оказа патов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани за ръководител да бъде определен Кристиан Вигенин, с цел да бъде решен въпросът с „ антагонистичния конфликт “ сред Политическа партия и ГЕРБ. От Политическа партия въпреки всичко потвърдиха, че Никола Минчев продължава да е техният претендент. ГЕРБ също потвърдиха издигането на Росен Желязков. От „ Възраждане “ издигнаха Петър Петков, а петият претендент беше Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Защо пропадна първата процедура и по какъв начин нито Росен Желязков от ГЕРБ, нито Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “ съумяха да съберат задоволително гласове –

Депутатите се оказаха в патова обстановка, откакто ГЕРБ, които завоюваха изборите, не съумяха да съберат задоволително гласове за избор на ръководител. Кандидатът на Политическа партия също не получи нужната поддръжка. Невъзможността да се избере ръководител на Народно събрание на процедура блокира работата на депутатите, защото не може да се продължи към същинската законодателна работа.

Изборът продължава и все още.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР