След като падна до дъно за месеца от 1.1575, EUR/USD

...
След като падна до дъно за месеца от 1.1575, EUR/USD
Коментари Харесай

Какво да очакваме от валутната двойка евро/долар

След като падна докрай за месеца от 1.1575, EUR/USD съумя да отскочи и да се стабилизира над 1.1650, като даже проби и 1.1700. Така бичите настроения към най-търгуваната валутна двойка набъбнаха.

„ В началото месец юли имахме видео за EUR/USD и тогава чакахме, че EUR/USD ще удари 1.20. Нашите упования не се трансформират, като в този момент чакаме EUR/USD да доближи 1.21-1.22 ”, съобщи шефът на Admiral Markets UK клон България.

Първата и съществена причина за това, съгласно Цонев, са 10-годините щатски облигации. В началото на май месец доходността по 10-годишните американски ДЦК проби 3%, само че не съумя да се задържи над тези равнища. Това се случи, макар повишените упования на Фед за представянето на щатската стопанска система и сигнала за 4 вместо 3 нараствания на лихвите през тази година.

„ Това е една доста добра причина да разберем, че умните пари към този момент бяха планували тези покачвания и пазарите бяха отиграли тези визии на Фед ”, счита шефа на Admiral Markets UK клон България.

Втората причина за повишаването на EUR/USD, която Цонев посочи, e доларовият показател. Той трябваше да задържи равнищата над 95,20, само че не съумя и понастоящем се търгува на равнища от 94.00-94.33.

„ Ние чакаме корекцията в доларовия показател да продължи, заради което допускаме, че EUR/USD ще продължи към 1.21-1.22 ”, предвижда Димитър Цонев.

Като трета причина за бъдещо рали на EUR/USD шефът на Admiral Markets UK клон България цитира упованията за заплатите в Съединени американски щати.

„ В момента Фед чака инфлацията в Съединени американски щати да се форсира. Ние считаме тъкмо противоположното – инфлационните упования ще се намалят през идващите няколко месеца или позитивите към този момент са регистрирани от пазара ”, добави Цонев.

За повече информация по какъв начин да търгувате валутни двойки, показатели, акции и други финансови артикули можете да се свържете с екипа на Amidral Markets UK клон България на 02/981 11 11, или да им пишете на [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР