След като овладяха Лисичанск, руските сили се насочват към следваща

...
След като овладяха Лисичанск, руските сили се насочват към следваща
Коментари Харесай

Русия настъпва в Донецк, в старт е план за възстановяване на Украйна

След като овладяха Лисичанск, съветските сили се насочват към последваща цел в Източна Украйна. Това е град Славянск в Донецка област, който преди войната е имал население от към 100 000 души. Градът е подложен на масиран обстрел и от неделя до през днешния ден са починали минимум седем души.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6279
Очаква се офанзивата да продължи и към близкия град Краматорск. Той е административен център на региона от Донецка област, който остана под украински надзор след 2014 година, когато сепаратисти отделиха част от региона в непризнатата ДНР, съобщи Българска национална телевизия.

Близо 40 европейски страни дадоха старт на подготовката за самобитен " План Маршал " за възобновяване на Украйна след войната. Техни представители подписаха Декларация от Лугано в края на двудневния конгрес в швейцарския град. България не взе участие на форума.

В документа, който няма юридическа мощ, страните осъждат съветската експанзия и приканват Кремъл неотложно да изтегли войските си. Установени са правила, по които да се управляват напъните за възобновяване. Условие за даване на средства е провеждането на промени, изключително битка с корупцията.

В окупираното пристанище Мариупол проруските сепаратисти са конфискували два кораба, плаващи под непознат байрак, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на документи, в които корабите са оповестени за " държавна благосъстоятелност ". Това е първото сходно деяние, засягащо търговски плавателни съдове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР