След като от Ювентус официално обявиха снощи решението на футболистите

...
След като от Ювентус официално обявиха снощи решението на футболистите
Коментари Харесай

Ето как се е стигнало до намаляването на заплатите в Ювентус, Роналдо с ключова роля

След като от Ювентус публично оповестиха нощес решението на футболистите на отбора да се откажат от заплатите си за 4 месеца като последица от паузата в шампионата поради пандемията от ковид, от " Гадзета дело спорт " разпространиха детайлности към целия му развой.

Както е известно, капитанът Джорджо Киелини пое самодейност и точно той предложи три разновидността за помощ на клуба, които след това бяха показани на тима. Футболистите избраха най-благосклонната за управлението алтернатива от въпросните три. Според изданието обаче суперзвездата Кристиано Роналдо също изиграл основна роля за решението. Той взима най-голямата заплата в отбора - 31 млн. евро годишно, което значи, че саможертвата му е в размер на към 10 млн. евро от общо 90-те млн., които ще бъдат спестени по този метод. Въпреки това, португалецът незабавно се е съгласил на предлагането, което повлияло на огромна част от неговите съотборници. Те взели образец и от други двама ветерани - клубните митове Джанлуиджи Буфон и Леонардо Киелини.

По този метод футболистите се лишават изцяло от възнагражденията си за месец и половина, а парите за останалите два месеца и половина ще бъдат разпределени през идващия сезон. От управлението са благодарили на своите подопечни за " проявеното мощно възприятие на отговорност в този сложен миг ". Проактивността на капитана Киелини пък е генерална подготовка за шефския пост, който ще получи в клуба в бъдеще, добавя изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР