След като от началото на юни, когато Слави Трифонов ,

...
След като от началото на юни, когато Слави Трифонов ,
Коментари Харесай

ПП отвориха вратата за разговори с ИТН

След като от началото на юни, когато Слави Трифонов, представителите на " Продължаваме промяната " бяха безапелационни, че няма да водят диалози с " ИТН ", а единствено с обособени депутати, в този момент едно от основните лица от Политическа партия - Андрей Гюров, не изключи разговор. Но с доста ясни условия.

" С " ИТН " към този момент сме водили договаряния, работили сме дружно в обединението. За страдание равнището на доверие не е високо. Това, което може да се направи отсам напред, е да се беседва на база правила, съответни цели и задания ", разяснява ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " в коридорите на Народно събрание.

След края на първия кръг на договарянията за сформиране на кабинет, провеждани от Българска социалистическа партия, ще стартират разискванията всъщност за съответни имена, които да оглавят отрасловите министерства, заяви още той.

Въпросният първи кръг от договаряния приключва през днешния ден, четвъртък, като в 14 часа носителят на третия изследователски мандат за сформиране на кабинет Българска социалистическа партия се среща с " Демократична България ", а час по-късно представители на " столетницата " ще беседват с шестимата отделили се от " ИТН " депутати.

" След края на този кръг прекосяваме в посока разискване на лични позиции и разискване на министър председател. Досега тази тематика не е обсъждана ", съобщи Гюров.

Двуяко може да се пояснява и припомнянето на Андрей Гюров за. " Както знаете, нашата номинация за министър председател беше Асен Василев ", сподели депутатът, неуточнявайки обаче дали финансовият вицепремиер в оставка ще бъде повдигнат още веднъж като номинация за държавен началник.
 Политическа партия желае Асен Василев да е министър председател
Политическа партия желае Асен Василев да е министър председател

Василев беше номиниран за министър председател и за второто държавно управление на ПП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР