След като от ГЕРБ многократно заявиха, че ще върнат втория

...
След като от ГЕРБ многократно заявиха, че ще върнат втория
Коментари Харесай

Партиите от управлящата коалиция дадоха заявки за диалог при предстоящите консултации

След като от ГЕРБ неведнъж обявиха, че ще върнат втория мандат, три обединения са подготвени да вземат третия - Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. И трите дават поръчка да седнат на масата за договарянията с " Продължаваме промяната " като най-голямата групировка в Народното събрание.

Протегната ръка не връщаме - споделят от " Продължаваме промяната ". Поставянето на ултиматуми демонстрира липса на предпочитание за компромис, счита парламентарният началник.

Мирослав Иванов - ръководител на Народно събрание: Отправят ултиматуми към нас да отстраним нашите водачи - белким господин Петков и Василев са отстъпили от националния интерес. Нашите водачи са били постоянно диалогични. При нас няма его, няма фокус към позиции, позициите не са самоцел.

За Българска социалистическа партия нови избори носят риск за страната и заплаха да влезем в серпантина от избори.

Явор Божанков - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия: Разговаряме с всички отвън ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане. Нашето главно преимущество е, че не се скарахме с нито една групировка. Запазихме положителния звук. Това ще използваме в случай че третия мандат ни бъде връчен.

" Демократична България " правят оценка положително желанието на президента за съвещания преди връчването на третия мандат за кабинет. Според Христо Иванов е нужна реорганизация на четворното болшинство.

Христо Иванов- ръководител на ПГ на " Демократична България ": Леко отдръпване на лидерските политически хирурзи, с цел да понижим чувството, че кабинета е парцелиран. Това би трябвало да се в профил. Третия мандат би трябвало да бъде като първи опит за първи мандат и " Продължаваме промяната " ще имат водеща роля. Избирателите им дадоха правото да водача. Те ще имат водеща роля за премиерска фигура.

Ако " ИТН " получат третия мандат препотвърдиха, че ще беседват с всички без ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане.

Станислав Балабанов - " ИТН ": За нас не е морално министър-председател да е Кирил и Асен. Ако мандатът иде в " Демократична България " - те носят отговорност, разбираме се с тях добре и с Българска социалистическа партия. Виновен ще е тоя, който ще тласне страната към избори. Извън опозицията за това приказват единствено от Политическа партия.

По непотвърдена информация президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС на следващия ден.

Репортери: Десислава Маркова, Милена Кирова, Николай Минков

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:




Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР