След като от днес в Кюстендил носенето на маски и

...
След като от днес в Кюстендил носенето на маски и
Коментари Харесай

В червената зона Кюстендил глобяват всеки без маска от утре

След като от през днешния ден в Кюстендил носенето на маски и на открити публични места към този момент е наложително, от на следващия ден наказания грозят нарушителите на заповедта. Причината е фрапантното нарастване на инфектираните с ковид в града през последните дни.
До 21 февруари в Кюстендил е наложително носенето на маски, както в закрити пространства, по този начин и навън. Днес чиновници на реда предупреждаваха хората за новите ограничения в града.

" Заболеваемостта от ковид в Кюстендил е 329 на 100 000 души, което ни принуди да въведем по-строги ограничения ", сподели на конференция регионалният шеф Виктор Янев, който е ръководител на Областния спешен щаб.

Според членовете на щаба огнищата на болестта в региона са локална фабрика и два центъра за настаняване от фамилен вид, където са регистрирани случаи и измежду потребителите, и измежду личния състав.

Нови ограничения за ограничение на разпространяването на ковид са взети и в поликлиниката, където има десетки кабинети на общопрактикуващи лекари и експерти, както и две лаборатории. Заради скупчването на доста хора пред кабинетите, по предписание на регионалния спешен щаб на всички влизащи в постройката се мери температурата.

" До 24 часа ще проработи помещение, в което ще се реализира филтър на влизащите в общинската поликлиника “, сподели регионалният шеф.

Той уточни, че хората със признаци ще бъдат насочвани за антигенни проби и за лекуване.

Засега Кризисният щаб в града не обмисля преустановяване на образователните занятия.

На конференцията стана ясно още, че имунизацията в Кюстендилска област е във втората си фаза, като се чака от идната седмица да стартира ваксинирането и на педагогическия и непедагогическия личен състав в детските и образователните заведения. До момента в региона са имунизирани 887 души, а 286 са получили втора доза от имунизацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР