След като опустошителните дъждове в Япония от последните седмици взеха

...
След като опустошителните дъждове в Япония от последните седмици взеха
Коментари Харесай

Жегите в Япония взеха 14 жертви

След като опустошителните дъждове в Япония от последните седмици взеха над 200 жертви, в границите на единствено три дни в страната починаха 14 души поради непредвидени горещини.

Високите температури в страната също по този начин попречиха възобновяване на регионите, които бяха наранени от наводненията, съобщи " Ройтерс ".

 195 са жертвите на наводненията в Япония
195 са жертвите на наводненията в Япония

Десетки не престават да се търсят

В Япония имаше тридневен уикенд поради честванията на националния празник Гион-мацури. В понеделник, 16 юни, температурите в Страната на изгряващото слънце са достигнали до 39 градуса по Целзий . В някои по-вътрешни региони на островите горещините са били съчетани с доста висока мокрота , което съгласно метеоролозите в допълнение е усложнило тежката обстановка.

В над 200 обитаеми места в Япония през тридневния уикенд са регистрирани 35 и повече градуса. Последно на този ден сходни горещини е имало през месец юли 2014 година, когато в 213 обитаеми места са регистрирани температури над 35 градуса.

В понеделник в столицата Токио температурите са били по-поносими - към 34 градуса. Температурите в западните елементи на Япония, които бяха наранени от наводненията, доближиха до 35 градуса. Това обаче е затруднило и изложило на риск от болести както жителите, по този начин и доброволците и военните, които разчистват отломките.

 Невижданата от 36 година естествена злополука в Япония лиши живота на близо 180 души
Невижданата от 36 година естествена злополука в Япония лиши живота на близо 180 души

Като първа причина се показва рисковото метеорологично време

В други крайбрежни региони температурите са били тревожни - в префектурата Гифу термометрите са отчели 39.3 градуса.

Загиналите от жегите са минимум 14 души. Хиляди други са минали през здравни заведения или са потърсили помощ по отношение на високите температури.

Според данни на японската организация за пожари и бедствия през предходната 2017 година поради горещини в Япония са умряли 48 души в интервала сред месеците май и септември. Само през юли са починали 31 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР