След като официално инициативен комитет днес издигна кандидатурата й за

...
След като официално инициативен комитет днес издигна кандидатурата й за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няма да правя партия и няма да подкрепям други кандидати за кметове

След като публично предприемчив комитет през днешния ден издигна кандидатурата й за кмет на София, Мая Манолова подлага на критика ръководството на ГЕРБ и разгласи, че в лицето на Йорданка Фандъкова столицата има не кмет, а изпълнителен шеф, който извършва решенията на стабилен другарски кръг.

" София не е нито лява, нито дясна. София е изтерзана от корупция. И считам на това да сложа край. Обръщам се към всеки един гражданин на столицата да гласоподава. Вотът е най-силното оръжие на демокрацията и единственото, пред което режимът на ГЕРБ изпада в суматоха. Само посредством вота можем да отвоюваме София назад ", разгласи Манолова на представянето на кандидатурата си, която ще бъде подкрепена от Българска социалистическа партия другата седмица.

Предизборната платформата на Манолова ще бъде подготвена в средата на септември, а изработването й ще вземат участие специалисти. Днес тя разгласи, че си показва столицата чиста, светла и такава, че може да се диша. Кандидатът за кмет към момента няма девиз, само че от два дни повтаря, че смяната стартира от София. Очакванията й са за нечестна, нападателна и подла акция.

Мая Манолова няма да поддържа листа с претенденти за общински съветници в София. Тя разгласи още, че в случай че завоюва изборите, ще разчита на поддръжката на общинските съветници от всички листи.

" Дневник " разгласява едно към едно въпросите, които зададе на Манолова, и отговорите й. Използван е един въпрос на друга медия.

Как ще финансирате акцията си?

- Ще финансирам акцията си безусловно транспарантно. След като Инициативният комитет се записва в Общинската изборна комисия, ще обявим банкова сметка, а също по този начин и електронна платформа, посредством която всеки български жител ще може да направи дарения, както е записано в закона - до размера на една минимална работна заплата, до 560 лева Размерът на даренията и техните податели ще бъдат обявявани всекидневно на уеб страницата на претенденти и на инициативния комитет. Финансирането ще бъде безусловно транспарантно. Няма да се възползвам от опциите, които даде законодателят за финансиране от компании и корпорации. Ще одобрявам дарения от българките жители. Ще вършим толкоз разточителна или неразточителна акция, колкото ми разрешават събраните средства и, несъмнено - законовите условия.

Ще приемете ли поддръжка от Движение за права и свободи?

- Вече споделих, че ще приема поддръжка от всеки един столичанин, без значение от неговия партиен или непартиен интерес. Гражданите на София са на първо място жители. Промяната на модела, промяната на системата " фиктивен кмет и кмет в сянка " изисква напъните и обединяването на всички жители, на всички столичани. Така че ще приема всяка поддръжка - няма по какъв начин да я откажа. Няма по какъв начин да се тръгне от поддръжката на разнообразни партийни централи. Очаквам да ме поддържат и леви, и десни, и център - всички, които желаят да променим модела на ръководство на властта и в София.

Ще подкрепите ли самостоятелни претенденти за кметове и общински съветници в страната, както желаеха в отворено писмо до Вас?

- Не. Няма да поддържам самостоятелни претенденти в страната. Нямам такова желание. Никога не съм обявявала или подкрепяла сходна концепция. Имам идея. Каузата е София. Има задача да печеля кметските избори в София. Това е, към което се стремя и аз, и хората, които ме поддържат.

Ще извършите ли политическа партия?

- Това е една от фалшив новините, които бяха публикувани от официозите на властта. Нямам никакво желание да се занимавам с партийно строителство. Имам една идея и тази идея е София. Непосредствената ми задача е успеха на изборите в София, след което да потвърдим, че София може да се ръководи по различен начин; че моделът може да бъде разграден; че може да се ръководи за и с жителите. Нямам безусловно никакво желание да се занимавам с каквито и да било планове. Това е лъжлива вест.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (62)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР