След като Община Харманли подготви и защити успешно проектно предложение

...
След като Община Харманли подготви и защити успешно проектно предложение
Коментари Харесай

Над 3 млн. лева за съоръжение за компостиране на...

След като Община Харманли приготви и отбрани сполучливо планово предложение за създаване на оборудване за компостиране на разделно събрани зелени и биоразградими боклуци в общината, през днешния ден в Министерство на околната среда и водите, кметът Мария Киркова и Министър Нено Димов публично подписаха Договора за реализация на плана. 
Стойността на утвърждения план по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 -2020 “ е 3 246 963 лв.. Срокът за привършване на дейностите е 19 месеца.
След осъществяване на инвестицията, локалното хранилище за битови боклуци към този момент ще разполага и със оборудване за компостиране с потенциал 2690 тона годишно, което ще обслужва 25 000 поданици. Това ще способства за понижаване на количеството на депонираните биоразградими боклуци на територията на община Харманли, превръщането им в запас и ще удължи интервала на употреба на районното хранилище. 
Социално-икономическите изгоди от осъществяването на плана са ориентирани към възстановяване качеството на околната среда и даване на нов вид услуга за ръководство на отпадъците за жителите в общините.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР