След като няколко дни се радвахме на истинското лято, което

...
След като няколко дни се радвахме на истинското лято, което
Коментари Харесай

Дъждът и бурите се завръщат, вижте за колко време

След като няколко дни се радвахме на същинското лято, което чакаме прекомерно от дълго време, неприятното време още веднъж ще подсети за себе си с дъждове, гръмотевични стихии и опция за градушки.

През нощта ще е най-вече ясно със слаб югозападен вятър. Утре преди обяд над по-голямата част на страната ще е най-вече слънчево, само че още към обяд и до среднощ от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, осведомят от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, представени от vesti.bg.

На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, обилни в обособени, основно планински региони. Има условия за градушки.

Почти без дъжд ще остане в Североизточна България .

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще бъдат в по-широки граници – оптималните ще са от 25-26 градуса в северозападните до 33-34 градуса в югоизточните региони на страната.

По Черноморието

преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно по южното черноморие, ще превали кратковременно. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който по-късно денем ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред 28 и 32 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 25-27 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините

преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра – към 14 градуса.

В средата на седмицата

ще бъде прохладно, ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад и температурите едва ще се намалят. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици.

В петък

преваляванията ще са на по-малко места и по-слаби. Вятърът ще отслабне. Температурите ще стартират да се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР