След като някои от топ бойците в средната категория на

След като някои от топ бойците в средната категория на ...

Крис Уайдман обясни защо той трябва да получи шанс за титлата на UFC в средната категория.

След като някои от топ бойците в средната категория на UFC като Майкъл Биспинг и Люк Рокхолд не са в разговорите за мач срещу шампиона Робърт Уитакър, възможностите за потенциални двубои не са огромен брой.

Келвин Гастелъм към момента е вероятно най-близо до претендентското място, но бившият шампион Крис Уайдман използва победата си над Гастелъм за „зелена карта” чрез която да се вмъкне в преговорите за претендент номер 1.

В скорошно интервю Уайдман обясни защо той трябва да се бие с Уитакър.

„За мен ще бъде най-добре да се бия за титлата. Смятам, че срещу Уитакър ще се получи страхотен двубой и, че имам нужните качества да го победя и да го завърша.” казва Уайдман.

„Мисля, че съм най-декорирания боец в категорията. Защитил съм титлата най-много пъти. Имах труден период... цяла кариера бях непобеждаван, а после получих първата си загуба и тя се превърна в три поредни провала. Смятаам, че тогава ментално не бях подготвен за да се бия. Върнах се и се подготвих, за да победя един от топ претендентите за титлата в лицето на Гастелъм. Доминирах през целия мач и го завърших. В тази игра всеки е толкова добър, колкото последния му бой. По мое мнение аз заслужавам опит да си върна шампионския колан" Трите загуби на Уайдман са от Люк Рокхолд, Йоел Ромеро и Гегард Мусаси. Последната от тях бе през април 2017та година. След тях той има само една победа. Смятате ли, че Уайдман заслужава да се бие за златния пояс, фенове?

Източник: sportal.bg