/ След като НФСБ днес оповестиха, че са готови за

...
/ След като НФСБ днес оповестиха, че са готови за
Коментари Харесай

Каракачанов с вариант за общо явяване на Обединените патриоти на евровота


/ След като НФСБ през днешния ден оповестиха, че са подготвени за независимо явяване на евроизборите и даже в съдружен формат те считат, че Валери Симеонов би трябвало да води листата за Европейски парламент, в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов предложи вид за общо явяване на евроизборите във формат Обединени патриоти.

Не е значимо, кой ще води листата, значимо е, че в дребната коалиция има проблеми – дали от дебелоглав или от ревнивост. Важно за мен е да се резервира болшинството в Народното събрание и ръководещата коалиция. За мен най-разумният вид е коалиция Обединени патриоти да се яви в общ формат. Над 500 000 гласоподаваха за обединението на президентските избори през 2016 година, през 2017 година получихме над 320 000 гласа на парламенатарните избори и би било най-нормално да се явим в съдружен формат и на европейските избори, съобщи Каракачанов.

Той изясни и по какъв начин може да стане това – всяка от трите партии в дребната коалиция (ВМРО, НФСБ и "Атака " – б.р.) да излъчи своя номинация за лидер на листа. Вместо да си играем на ултиматуми, дано да оставим гласоподавателите на Обединени патриоти при едни вътрешни избори при започване на април да бъдат по този начин положителни да дефинират кой да бъде първи, кой да бъде втори и кой трети. В Съединени американски щати по този начин се избират претендентите за президент. Защо да не го създадем, за какво се плашим какво ще каже гласоподавателят. Не ми се влиза в пазарлък типично по български "моят претендент е по-добър от твоя ". Нека го създадем с тези вътрешни избори - чисто, културно, демократично и патриотично, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Днешният съдружен съвет не беше, с цел да се разбираме по тематиката за префернциите, тъй като министър председателят още преди 2-3 дни сподели, че ще се върне преферецнията. Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме желали преференцията да остане. Не може да лишиш хората от от това право. Преференцията не им харесва на тези партии, които считат, че и магаре да вържеш, хората ще го изеберат. Но не мислят, че като навържат една листа от магарета, хората няма да желаят да гласоподават. При преференциите хубавото, че можеш да сложиш и непартийни хора, за които хората да гласоподават, съобщи Каракачанов.

Предложението за отпадане на преференцията е на Движение за права и свободи. И Валери Симеонов желае да отпадне преференцията и евентуално е водил някакви диалози в тази посока, само че това, което е импортирано в Народното събрание, е от Движение за права и свободи. Нямам нищо срещу Движение за права и свободи да поддържат ГЕРБ за значими неща, само че не съм склонен да употребяват тази поддръжка за извиване на ръце. Освен отпадане на преференцията те желаеха разрешаване на пропагандата на майчин език и отпадане на уседналостта, т.е. отново да тръгнат керваните от Турция. Ако споделят ще ви подкрепим, само че вие тук ни клекнете, тук не съм склонен, акцентира вицепремиерът.

Той разяснява и поръчката на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание поради измененията в Изборния кодекс и проблема с ЦИК. Когато искаш да отстояваш ползи, спри в Народното събрание и се бори. Тактиката на Българска социалистическа партия е пробвана от разнообразни партии в последните 30 години, в това число и от ГЕРБ. Но по този метод ти в допълнение сваляш така и така ниския рейтинг на Народното събрание. Затова на съдружния съвет взехме решение да затегнем дисциплината и заран в 9 часа да започваме в точния момент работа, уточни Красимир Каракачанов.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че получава поддръжка за концепцията си за ромите даже от хора от етноса. Днес едно момче с жена си, и двамата от ромски генезис, ме стопираха и ме поздравиха, сподели Каракачанов, като разяснява и рецензиите на Движение за права и свободи по тематиката.

От 26 години Движение за права и свободи разчитат на необразования електрорат, обещаваха им, че няма да заплащат ток и вода. От тях не съм очаквал друго, само че дано кажат кое в концепцията е фашисткото. Аз не съм глупва човек, доста добре знам каква ще бъде реакцията на Движение за права и свободи и на всички други, които 28 години се хранят от правата на малцинствата. Всичко е изпипано юридически, акцентира вицепремиерът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР