След като неколкократно опозицията заяде ГЕРБ, че не защитава министрите

...
След като неколкократно опозицията заяде ГЕРБ, че не защитава министрите
Коментари Харесай

ГЕРБ за оставките на тримата министри: Наказваме ги, а те нямат вина

След като неколкократно опозицията заяде ГЕРБ, че не пази министрите си, Данаил Кирилов излезе на трибуната с положителни думи за всеки от шестимата - отиващи си и идващи на постове в кабинета. Ние ги наказваме с оставките, възкликна той, изтъквайки че те нямат виновност за злополуката край Своге, при която починаха 17 души, а единствено поемат отговорност.

Нека да не бъркаме достолепието с срам, обърна се той към залата. Кирилов стартира със суперлативи за Ивайло Московски.  " За мен той работи извънредно добре в един тежък бранш. Няма да запитвам по кое време задлъжня БДЖ и кой сключваше неизгодните контракти за мотрисите ", загатна той за остарели ръководства на Българска социалистическа партия. " Аз съм удовлетворен от Московски, тъй като той провежда екипите в министерството и те работеха качествено и дейно ", добави шефът на правната комисия.

За Николай Нанков депутатът от ГЕРБ си спомни: " Започнахме с него като сътрудници регионални шефове - аз на София, той на Ловеч, беше най-младият регионален шеф, похвали го и като министър Данаил Кирилов. За отиващия си от Министерство на вътрешните работи Валентин Радев сподели: " Министър Радев понесе доста офанзиви от опозицията, само че като порядъчен офицер се оправи с този бранш ".

Думите му разсмяха пленарната зала, а оттова и самия него. Кирилов се зарадва на веселбата и усмихнато добави: " Вярно, постоянно е имало конкуренция сред офицерите от сигурността и армията. Аз се веселя, че опозицията има положителна настройка за комизъм ", заключи той. Вие ги позорите, като казвате, че са положителни, само че би трябвало да си отидат, репликира Крум Зарков от Българска социалистическа партия. Начинът, по който се правят тези кадрови промени, е позорящ ", подобен извод направи соцдепутатът.

Движение за права и свободи също не си затрая. Йордан Цонев не скри отвращение от положителното въодушевление при изявлението на Кирилов. Депутатът от придвижването откри за нелепи хвалбите по адрес на тримата заминаващи си от кабинета на фона на нещастието със 17 починали. Той разкритикува дребнотемието при ръководещите на фона на огромните проблеми и уточни за образец в тази посока Валери Симеонов " Един вицепремиер обикаля цяло лято плажовете и затвори две заведения - представяте ли си какъв е мащабът в главата на този човек, възкликна Йордан Цонев.

Той заявява, че Движение за права и свободи няма да поддържа сходни рокади, изключително поради това, че с тези оставки ГЕРБ вкарали тежко напрежение сред институциите и напряко инситуционална рецесия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР