След като не успя да придобие Нова телевизия, най-богатият човек

...
След като не успя да придобие Нова телевизия, най-богатият човек
Коментари Харесай

Петр Келнер ще е новият собственик на bTV

След като не съумя да придобие Нова телевизия, най-богатият човек в Източна Европа – Петр Келнер съвсем несъмнено ще стане притежател на другата огромна частна медия у нас – bTV Media Group. Новината заяви в. Капитал, като се базира на 3 самостоятелни източника.

Инвестиционният фонд, следен от Петр Келнер – PPF, се чака да придобие контрола върху цялата група CME, която с изключение на bTV има едни от най-големите малките екрани (като дял от рекламния пазар и аудитория) в още 4 страни - Румъния, Чехия, Словакия и Словения, напомня медията.

Фондът на Келнер и Discovery са били финалните кандидати за покупката, откакто през март 2019 година съдебномедицинска експертиза разгласи, че приготвя продажба на активите си в района.

В България Келнер към този момент има телекомуникационната компания " Теленор България ", само че не съумя да завоюва борбата за покупката на " Нова броудкастинг груп ", защото Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани договорката и шведският притежател Modern Times Group (MTG) продаде активите си в България на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР