След като не спираме да се вдъхновяваме от стила на

...
След като не спираме да се вдъхновяваме от стила на
Коментари Харесай

Как да приготвяме вечеря за приятели като истински парижанки

След като не стопираме да се въодушевяваме от стила на парижанката Жан Дамас, в този момент е ред да научим още няколко урока от тези елегантни девойки, които даже и в ролята си на домакини не се разделят с очарователната лекост, с която вършат всичко. Докато сервират хляба, до момента в който нарязват сиренето или украсяват масата с дребни букети от свежи цветя. Небрежно, само че изтънчено и с оня характерен за французойките финес.

На обяд те постоянно отделят време да отидат до близкото си обичано бистро, като храната постоянно е съпроводена с хубаво френско вино, доста самун и наложително десерт. Разбира се, на финала следва кафе и най-малко няколко цигари. „ В Париж всички пушат “, както споделя Руснака на Кари в „ Сексът и градът “. Да им се чудиш –  по какъв начин съумяват да са толкоз фини тези девойки.



Умеят да се любуват на живота с това нежно joie de vivre , в което те са същински майстори. Обичат и да се забавляват на открито, само че не по-малко обичат да се събират с другари вкъщи. И да готвят, никаква поръчана храна. „ Вкусна паста зукини с мента или просто плато от сирена, салами и вино. Това се назовава вечеря “, споделя в книгата си Love, Style, Life Гаранс Доре. Нещо, което сигурно й липсва в годините, когато се мести да живее в Ню Йорк. „ Парижката нощ е персонална, а нюйоркската – обществена “, споделя още тя. Парижаните държат на своя предпазлив персонален свят, вървят най-вече на добре тествани и обичани места, а вечер избират да поканят няколко другари вкъщи и... да им сготвят. Какво можем да си „ откраднем “ от тях?

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР