След като Индия е тествала свои оръжия против сателити, са

...
След като Индия е тествала свои оръжия против сателити, са
Коментари Харесай

Отломки от сателит, разрушен от Индия, могат да застрашат МКС

След като Индия е тествала свои оръжия срещу спътници, са били основани повече от 100 фрагмента от опустошен галактически уред, като в бъдеще тези фрагменти биха могли да съставляват опасност за Международната галактическа станция (МКС). За това предизвестиха от съветското военно министерство, представени от съветските медии.

" На 27 март Индия сполучливо тества противосателитни оръжия, като вследствие на разрушаването на галактически уред повече от 100 фрагмента на височина от 100 до 1000 км кръжат доста покрай МКС , което може да сътвори закани в близко бъдеще ", акцентира старши асистентът на началника на отдела на Главния център за галактическо разузнаване Роман Фатахов в тирада по време на конференция за галактическите боклуци.
 НАСА разкритикува Индия, че заплашва МКС с разрушаването на спътник
НАСА разкритикува Индия, че заплашва МКС с разрушаването на спътник

" Това е извънредно, извънредно нещо "

Съединени американски щати разкритикуваха Индия поради тестването на ракета за поразяване на спътници, наричайки го недопустимо и несъвместимо с бъдещето на пилотирани галактически полети .

На собствен ред съветското външно министерство назова противосателитните тествания, извършени от Индия, резултат на утежняването на обстановката в региона на контрола над въоръженията, провокирано от дейностите на Съединени американски щати .

По-рано индийският министър председател Нарендра Моди разгласи, че Ню Делхи сполучливо е тествал първата си противосателитна ракета, като е блъснала нефункциониращ индийски спътник на надморска височина от 300 км .
 Моди: Индия към този момент е галактическа мощ
Моди: Индия към този момент е галактическа мощ

С ракети е свален спътник с ниска орбита, с технологията разполагат Съединени американски щати, Китай и Русия

Моди добави, че Индия е станала четвъртата страна в света, която има такова оръжие след Китай, Русия и Съединени американски щати.

Индия създава своята галактическа стратегия откогато закупи самостоятелност от Британската империя през 1947 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР