След като най-новият езиков модел GPT-4 на OpenAI излезе големите

...
След като най-новият езиков модел GPT-4 на OpenAI излезе големите
Коментари Харесай

Apple се опитва да повтори успеха на ChatGPT. Компанията активно тества различни концепции за езикови модели

След като най-новият езиков модел GPT-4 на OpenAI излезе огромните софтуерни компании работят върху своите езикови модели, с цел да се конкурират с колоса. ChatGPT притегли огромно внимание през последните няколко месеца, като разреши на потребителите да получават ненапълно точни отговори въз основа на техните запитвания. Въпреки че през последните дни се приказва единствено за него, последните данни сочат, че Apple работи по собствен личен езиков модел, сходен на този който задвижва ChatGPT, който може да вгради в гласовия си помощник Siri.

Apple тества езикови модели, сходни на ChatGPT

На годишната си среща на върха за изкуствения разсъдък Apple в детайли срещна разработчиците и ръководителите с бъдещето на изкуствения разсъдък и с това по какъв начин ще се развива той. Въпреки че вътрешните детайлности са нищожни, за в този момент се знае, че компанията е мощно заинтригувана от концепцията за водещ езиков модел и по какъв начин може да се възползва от него във връзка с Siri (чрез New York Times).

Съобщава се, че Apple тества концепции за езикови модели всяка седмица в опит да последва сходни на извънредно сполучливото начинание на OpenAI. Понастоящем виртуалният помощник на Apple изостава доста от Гугъл Assistant и Alexa на Amazon. Siri не разполага с задоволително подтекст спрямо Гугъл Assistant и виртуалният помощник може да извлече огромна изгода от проучванията на Apple. Siri се оправя най-добре с това, за което е предопределена, само че в случай че търсите действителна помощ, другите са надалеч по-добри.

Наскоро стана ясно, че разработчик е съумял да добави ChatGPT към Apple Watch. Въпреки че добавката е под формата на приложение, тя има смисъл в носимото устройство. Ако Apple интегрира нещо сходно в Siri, това ще е голям скок за виртуалния помощник. Освен това Siri в iPhone, iPad и даже Mac би могла да предложи сериозна помощ на потребителите, която сега не е допустима.

Последната актуализация на GPT-4 предлага поддръжка на изображения и доста други неща, което ще разреши на езиковия модел да предлага подробни отговори за разлика от предходната му версия. Освен това ще се усъвършенства и точността на отговорите. Като цяло платформата е отворила необятен набор от благоприятни условия за всички. Можете да я употребявате както за университетски цели, по този начин и в професионален проект. Остава да забележим по какъв начин Apple ще приложи своите концепции за езиков модел. Въпреки че е разумно компанията да включи технологията непосредствено в Siri, тя може да предложи и независима платформа.

На този стадий това са единствено спекулации, тъй че не забравяйте да приемате това с известна доза подозрение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР