След като най-големият рекорд в националната инициатива Стара хартия за

...
След като най-големият рекорд в националната инициатива Стара хартия за
Коментари Харесай

Стартира кампанията „Стара хартия за нова книга“ в Русе

След като най-големият връх в националната самодейност „ Стара хартия за нова книга “ беше подложен в София, миналогодишните първенци от Русе отново се включват в конкуренцията. За пета поредна година малчуганите от дунавския град ще имат опция да предадат остарялата си хартия и да получат нова брошура на 28 септември сред 10,00 и 13,00 ч. на пл. „ Свобода “, пред Съдебната палата. Събитието е проведено от „ ЕКОПАК България “ и Книжен център „ Гринуич “ и се организира с поддръжката на Община Русе и Регионална библиотека „ Любен Каравелов “.

Регламентът на акцията гласи, че всяко дете, което благодарение на възрастен съобщи 5 кг хартия за преработване, ще получи брошура подарък. За да има за всички задоволително книги, всеки, който извърши това изискване, ще може да получи само една книга, само че не повече. Децата, донесли спомагателни 5 кг хартия, ще получат втора брошура на екотематика – едно от двете специфични издания на „ ЕКОПАК България “ „ Грийн тийн “ и „ Ти можеш да спасиш планетата “. Така в границите на празничния ден малчуганите могат да получат оптимален брой две книги.

Още изненади чакат малчуганите по време на празничната стратегия, в която ще има доста музика, танци тематични игри с награди, въодушевени от литературните талисмани на тазгодишната акция – детективите Агата и Лари. За настроението на присъстващите ще се погрижат гениите от Общински детски център за просвета и изкуство – Русе: тамбурашки оркестър „ Русе “, фолклорен танцов отбор „ Здравец “, детско-юношески танцов отбор „ Зорница “, солисти от Школата за национално пеене, Клуб по спортни танци, групировка за съвременен балет „ Мираж “, балетно студио „ АРТ ДЕНС КЛАСИК “ и солистите от детска вокална група „ Слънце “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР