След като навлязоха в ежедневието ни все по-често си задаваме

...
След като навлязоха в ежедневието ни все по-често си задаваме
Коментари Харесай

Ето кои маски пазят най-добре от Covid-19

След като навлязоха в всекидневието ни все по-често си задаваме въпроса коя от тях е най-ефективна и най-вече ни пази от подлия .
Оказва се, че маските за лице, направени от естествена коприна, могат дейно да защищават от Covid-19. До това умозаключение стигнаха учени от Калифорнийския университет в Ривърсайд, чиито резултати са оповестени в научното списание PLOS ONE.
 Лечебните свойства на копривата - оказва помощ ли против ковид? Лечебните свойства на копривата - оказва помощ ли против ковид?
Копривата е същински натурален врач. Благодарение на потребните си свойства, тя е универсално лекарство за доста болести. Коприва...
„ Пашкулите от копринени буби, отглеждани в екологични условия, разрешават да се получи коприна с антимикробни свойства, които могат да заловят и обезвреждат бактерии и вируси по време на дишането. Нашето изследване сподели, че медта, съдържаща се в коприната, е добър дезинфектант, самата коприна не се мокри и е дишаща “, споделя създателят на проучването, доцент в Калифорнийския университет, Патрик Гера, заяви организация Фокус.
„ За разлика от памука, който всмуква влагата като гъба и престава да извършва защитни функционалности след 30-40 минути след началото на приложимост, коприната „ диша “ от самото начало на приложимост, защото влагата, която попадне на повърхността на копринената , незабавно изсъхва “, отбелязва Гера.
Сравнение с други материали
В лабораторията на Университета на Калифорния в Ривърсайд откривателите тестваха маски за лице, направени от памук, полиестерни нишки и няколко типа естествена коприна.
 Директори на учебни заведения на незабавна среща с МОН поради санкциите за COVID-19 Директори на учебни заведения на незабавна среща с МОН поради санкциите за COVID-19
Директори на учебни заведения желаеха незабавна среща с Министерството на образованието и науката. Те желаят да се обсъдят санкциите до 2000 лв., н...
Учените са открили, че копринената тъкан е няколко пъти по-ефективна от употребяваните сега памучни и вискозни тъкани при всеобщото произвеждане на защитни маски, защото тя не всмуква влагата със съдържащите се в нея патогени.
се предава посредством въздушни капчици - изяснява ученият - Слоевете коприна задържат влагата и предотвратяват вдишването на вируси, а също по този начин не натрупват вода на повърхността си, за разлика от памука и вискозата.
В момента откривателите учат въпроса какъв брой дълго коронавирусът остава деен на повърхността на копринени маски и други материали, което е значимо при установяване на продължителността на тяхното потребление при работа в региони, където се намират пациенти с COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР