След като националният отбор на България почти загуби шансове за

...
След като националният отбор на България почти загуби шансове за
Коментари Харесай

Време е за експерименти

След като националният тим на България съвсем загуби шансове за класиране на Евро 2020 през квалификациите, в този момент за него следва един по-лек мач. " Лъвовете " излизат в другарски дуел против Ейре на " Авива Стейдиъм " в Дъблин. Тази среща може да бъде изиграна без напрежение, тъй като резултатът от нея е без изключително значение. Това ще разреши на селекционера Красимир Балъков да опитва със състава си и да даде късмет за изява на футболисти, които по-рядко попадат в титулярната му единайсеторка, в това число и на няколко дебютанти.

" Трикольорите " тотално разочароваха всички с представянето си в европейските квалификации в група " А " и досега имат 3 загуби и 2 равенства и единствено 2 точки в актива си. Това на процедура значи, че отборът е с миминални шансове да се добере до едно от първите две места в крайното класиране в групата и по този метод да откри място на Евро 2020.

Добрата вест обаче е, че тимът има късмет да стигне до еврофиналите по различен път и той минава през Лигата на нациите. При определно стичане на събитията (б.а. в случай че Финландия или Норвегия се класират непосредствено за европейското), " Лъвовете " може да получат късмет да играят в баража за Евро 2020. Самият Красимир Балъков призна, че се надява точно на тази опция и към този момент ще работи с тима с мисъл за възможното присъединяване там.

Лошата вест за националния селекционер е, че той през днешния ден може да направи антирекорд и да стане първият треньор, който дебютира отпред на България с четири следващи загуби. Под негово управление към този момент допуснахме провали от Чехия (1:2), Косово (2:3) и Англия (0:4).

Очаква се през днешния ден Бала да заложи на много изменен състав и на друга скица на игра - 4-2-3-1. Той към този момент разкри, че ще даде късмет на вратата на опитния Христо Иванов. Освен него в единайсеторката се чака да бъдат и Георги Пашов, Георги Терзиев, Васил Божиков и Антон Недялков в защита. Кристиан Малинов и Васил Панайотов ще работят като опорни халфове, а Кирил Десподов и Николай Димитров ще стартират на двете крила. Божидар Краев ще води офанзивата, а зад тила му ще бъде Георги Миланов.

В Ейре също считат да създадат някои промени в състава си. Мик Макарти евентуално ще пусне в игра Рандалф под рамката и пред него Колинс, Игън, Киоу и Стивънс в отбрана. Хърикейн и О`Дауда ще си партнират в средата на терена, а Джъдж и Брауни ще са на крилата. Хогън ще води офанзивата, а зад тила му ще го поддържа Хендрик.

Приятелски мач:

ЕЙРЕ - БЪЛГАРИЯ

Вероятни сформира:

ЕЙРЕ: Рандалф, Колинс, Игън, Киоу, Стивънс, Хърикейн, О`Дауда, Хендрик, Джъдж, Брауни, Хогън

БЪЛГАРИЯ: Иванов, Пашов, Терзиев, Божиков, Недялков, Малинов, Панайотов, Десподов, Миланов, Димитров, Краев

Стадион: " Авива ", Дъблин
Съдия: Тобиас Велтц (Германия)
Начало: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР