След като националната полиция разпита бившия финансов министър Владислав Горанов

...
След като националната полиция разпита бившия финансов министър Владислав Горанов
Коментари Харесай

И Менда Стоянова бе разпитана за връзки с Васил Божков

След като националната полиция разпита някогашния финансов министър Владислав Горанов по инспекцията за кюлчетата и пачките в чекмеджето на Бойко Борисов, през днешния ден преди обяд за снемане на сведения в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се яви и някогашната шефка на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Това научи " Сега " от източници от вътрешното министерство.

Стоянова беше призована още за началото на януари дружно с Горанов. Тогава обаче тя изясни, че е с позитивен тест за коронавирус и не може да се яви. 

Разпитите на Горанов и Стоянова са част от инспекцията, която Министерство на вътрешните работи прави по сигнала на гражданско съдружие БОЕЦ. От БОЕЦ изясняват, че в сигнала си вършат логическа връзка сред тези фотоси и изнесената през 2020 година от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лева рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, с цел да създадат по този начин, че лотарийният му бизнес да заплаща по-ниски такси. Прокуратурата разгласи, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, само че не стана ясно какво ги е питала и те какво са дали отговор.

" Инструмент на пиар акциите ли сте? Винаги стоите, когато някой прочут е извикан за информация! ", с тези думи към репортерите, представени от bTV, Стоянова влезе в националната полиция в 11 ч. Тя съобщи, че не знае какъв е мотивът да бъде търсена от полицията. " Поводът е Божков, по този начин мисля ", посочи Стоянова, като акцентира, че " Божков в никакъв случай не е казвал, че е давал пари на мен ". След това тя посочи, че може би всички, представени в сигнала на БОЕЦ, са привикани.

Около час по-късно, на излизане от полицията, Стоянова разяснява още, че по сходен сигнал към този момент е давала показания, единствено че в прокуратурата. " Абсолютна неистина е, че съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали Божков ", сподели тя. Тя препрати към Народното събрание, където се пазят всички законопроекти, оферти на депутатите, стенограмите от тяхното разглеждане и гласоподаване. Стоянова сподели, че е направила предложение за законова смяна, която да добави лотарията на Божков, пропусната в предходния текст на закона, за облагане с 20% върху залозите. " Тази законодателна самодейност е в интерес на бюджета, а не в интерес на Божков или различен офлайн оператор ", акцентира Стоянова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР