След като напрежението между Австралия и Китай нарасна през последните

...
След като напрежението между Австралия и Китай нарасна през последните
Коментари Харесай

Австралийска банка: Азия не е само Китай

След като напрежението сред Австралия и Китай набъбна през последните месеци, доста компании търсят метод да диверсифицират веригата си за доставки от други елементи на Азия. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на New Zealand Banking Group Шейн Елиът.

ANZ, която е една от най-големите банки в Австралия, беседва с редица компании в страната и в Нова Зеландия за благоприятни условия в Азия, отвън Китай.

„ Едно от главните ни послания е: Азия не е единствено Китай. Има огромна разлика сред опциите, които оферират Япония, Корея, Филипините или Индия. Нашата цел е да срещнем хората с тях “, споделя Елиът.

Отношенията сред Китай и Австралия се утежниха, откакто Канбера прикани за интернационално следствие за произхода на ковид. Този апел разгневи Пекин, който наложи мита върху редица австралийски артикули.

„ Този спор имат и положителна страна. Геополитически, той накара хората да се замислят върху построяването на по-диверсифицирана тактика в Азия, вместо правенето на бизнес на едно място “, разяснява шефът на ANZ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР