След като направи своята световна премиера и взе две от

...
След като направи своята световна премиера и взе две от
Коментари Харесай

Новият успешен филм на Стефан Командарев ще бъде представен за първи път у нас във Варна

 След като направи своята международна премиера и взе две от най-престижните награди на 25-ото издание на интернационалния кинофестивал в Сараево, идва моментът за срещата с българската аудитория на " В кръг “. Лентата на Стефан Командарев ще бъде показана за първи път в България на фестивала " Златна Роза “ във Варна, прожекцията е на 1 октомври.

" Имахме страховит старт и то на толкоз мощен фестивал като Сараево. Сега нямаме самообладание от срещата ни с най-важната за нас аудитория, а точно родната “, споделя Стефан Командарев.

" В кръг “ към този момент има и своя афиш за България. " За международната дистрибуция използваме друга визия, само че за у нас несъмнено акцентираме на актьорския състав, който е страховит “, споделя тактиката Катя Тричкова, продуцент на кино лентата. В Сараево " В кръг “ завоюва две от общо шестте награди за пълнометражно

игрално кино: - " СЪРЦЕТО НА САРАЕВО “ за най-хубава актриса за ИРИНИ ЖАМБОНАС. Мотивите на журито са " за надълбоко и многопластово осъществяване, за подробност и точност, на което не можем да не повярваме “.

- CINEUROPA премия за " Изключително достижение в европейската аудиовизуална просвета. Филмът се отличава освен с безспорните си артистични качества, само че и промотира концепцията за европейски разговор и интеграция “. " В кръг “ на Стефан Командарев е дълго пътешестване през едно общество, което още търси своята еднаквост след три десетилетия на преход. Ставаме очевидци на оцеляване и пропадания, на избавени животи и на изгубени такива, на достойнство потъващо в обществената свирепост и равнодушие. Журито особено прави оценка тона на черен комизъм с който кино лентата прави 360-градусова рецензия на обществото. Когато всичко наподобява изгубено, достолепието на героите ни дава вяра за бъдещето. “

" В кръг “ към този момент получи предложения за присъединяване в главните конкурсни стратегии на още

влиятелни интернационалните фестивали. Първите участия в идващите два месеца са в интернационалните кинофестивали в Хихон (Испания), Тирана (Албания) и Стокхолм (Швеция).

Филмът събра отлични рецензии в влиятелни международни медии, като Variety, Cineuropa и ScreenDaily.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР