След като на последната си пресконференция кметът на Благоевград д-р

...
След като на последната си пресконференция кметът на Благоевград д-р
Коментари Харесай

Обявиха местата на новите параклиси в Благоевград

След като на последната си конференция кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов разгласи, че напълно скоро в града ще има нови параклиси, техните местав към този момент са ясни.
Камбитов дружно с ръководителят на Църковното настоятелство отец Андон Шавулев оповестиха локациите, където благоевградчани могат да чакат новите църковни места. Едно от тях е на водещо място,а точно градинката до Национална агенция за приходите, където има и детска площадка. Локацията е желана от доста майки и се предлопага, че параклисът ще бъде доста посещаван.
С оглед оптимално облекчение на жителите, дребни храмове ще има, както в централна градска част, по този начин и по кварталите.
" Параклиси ще има още в квартал " Еленово ", покрай магазин „ Валан “, при пазара в ж.к. " Запад ", както и наоколо до паметника на Васил Левски в града. Намерението на кмета доктор Атанас Камбитов е дребните храмове да бъдат позиционирани на избраните места до края на годината. За задачата ще бъдат употребявани подготвени структури, които са изографисани авансово. " - оповестиха от Общината.
Според кмета на града, това ще подтиква всички хора да " възпламенят по една свещичка ", без да се постанова да пътуват до двете църкви в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР