След като на 26 юли излезе на сцената на едно

...
След като на 26 юли излезе на сцената на едно
Коментари Харесай

Българската рок група Krekhaus представя първия си албум в клуб Терминал 1

След като на 26 юли излезе на сцената на едно от емблематичните места в столицата, „ Маймунарника “, с цел да показа за пръв път своя дебютен албум пред почитателите, рок групата „ Krekhaus “ приготвя втори концерт за началото на есенния сезон.
 Концертът на Krekhaus – музика, лирика и спектакъл се сляха в шамански танц
Музика, лирика и спектакъл се сляха в едно по време на премиерата на албума, а за идния концерт „ Krekhaus “ възнамеряват да включат и светлинно шоу, с цел да основат незабравимо прекарване за почитателите.

Въпреки прогнозата за дъжд, 400 души се събраха пред сцената на 26 юли, с цел да чуят групата, а скоро по-късно „ Krekhaus “ оповестиха на страницата си, че първият тираж на албума е приключил. Сетът се състоя от общо 17 части, всичките авторски без едно – „ Krekhaus “ извършиха кавър на „ Feel Good Hit of the Summer “ на „ Queens of the Stone Age “.

Бурните аплодисменти на публиката продължиха дълго след публично оповестения край, изкарвайки бандата на цели три биса. Цял набор от страсти бе обхванал като тресчица почитателите, които от време на време пееха дружно с музиката, от време на време танцуваха, а от време на време слушаха в безмълвно очакване, с цел да не пропуснат нито нота. Преливането от род в род – през психеделичния рок, трипхопа, класическия хардрок, чак до фънка, джаза и суинга – се сля в неповторимо преживяване, което държа почитателите пред сцената съвсем до среднощ.

За да създадат всички свои почитатели, които не са съумели да участват, част от представянето на първия си албум, „ Krekhaus “ стриймваха онлайн целия концерт на фейсбук страницата си. Над 1000 души се включиха, с цел да гледат онлайн събитието, изпращайки благодарности от целия свят за опцията да преживеят концерта отдалечено.

Основана през 2014 година, рок групата „ Krekhaus “ към този момент има зад тила си серия от концерти в разнообразни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, измежду които „ София диша “ и „ Капана фест “. Има и три огромни колаборации: бандата е подгрявала за „ Остава “, била е част от лейбъла „ Homeovox “, а през април 2018 година е персонално определена от австрийското пауър трио „ Mother’s Cake “, с цел да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне.

Славата, която предхожда „ Krekhaus “, е, че публиката не знае какво да чака преди концерт, до момента в който витае чувството за непредположима изненада, която отначало впечатлява и най-върлия почитател. Известни с това, че в никакъв случай не свирят една ария по идентичен метод два пъти, „ Krekhaus “ си дават креативната независимост да основат всеки музикален свят, който могат да си показват. „ Ние свирим рок, само че отношението ни е джаз “, споделят те. Времето и пространството, които те построяват музикално, дефинират разпоредбите, а границите сред жанровете съществуват, единствено с цел да бъдат отхвърлени. Стремежът е всяко зрелище да стане неповторимо, ефимерно преживяване, което в никакъв случай няма да бъде повторено по същия метод.

Бандата споделя, че на 10 октомври почитателите могат да чакат друго преживяване от „ Маймунарника “ и се надява това да повлияе и на общуването посред им.

„ Един от критериите, по които преценям, че един концерт се е получил, е когато изляза след края и видя хората да си приказват на групички. Никой не гледа в телефона си, даже хора, които са се срещнали на концерта. И в случай че тази искра продължи един-два часа, за един къс миг светът е по-хубаво място. За един миг ставаш човек, който е слушал музика, приказвал си е с други хора, за малко няма бариери в общуването, “ споделя китаристът Явор Недев.

Албумът „ Odd One Out “ е качен онлайн в Youtube канала на групата, а водещият сингъл „ On the Hidden Tracks “ може да бъде чут и в програмата на радио „ Z-Rock “.

Facebook събитието за концерта е тук

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР