След като на 20 март Апелативният специализиран наказателен съд върна

...
След като на 20 март Апелативният специализиран наказателен съд върна
Коментари Харесай

Делото - Трайков, Дянков и Прокопиев, влиза пак в съда

След като на 20 март Апелативният профилиран углавен съд върна обвинителния акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на ЕВН против някогашния финансов министър Симеон Дянков, някогашния енергиен министър Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокопиев на държавното обвиняване за доразследване, Специализираната прокуратура наново внесе делото в Специализирания углавен съд през вчерашния ден, съобщавиха от пресцентъра на обвиняването.

Отстранени са всички посочени от съда неясноти и процесуални нарушавания в първичния обвинителен акт, прецизирани са обвиняванията против шестимата, привлечени към наказателна отговорност лица, прецизират от обвиняването.

Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев ще дават отговор пред Специализирания углавен съд (СпНС) за продажбата на 33% от държавния дял на ЕВН. Подсъдими с тях още са три лица, чиновници на Прокопиев в " Булброкърс ".

Бившият министър на финансите Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са упрекнати за осъществяване на длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия (близо 28 млн. лева) – закононарушение по член 283а, т.1, вр. член 282, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20 алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, настъпили са вреди в изключително огромни размери и закононарушението съставлява изключително тежък случай (чл. 219, ал.4, вр. ал.3, вр. алинея 1 от НК).

Изпълнителният шеф на " Булброкърс " - Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са упрекнати за умишлено нанасяне на вреди на непознато имущество в изключително огромни размери (чл. 217, ал.4, вр. ал.2, вр. член 20 алинея 2, вр. алинея 1).
Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание по делото за продажбата на занижени цени на държавния дял на ЕВН в Специализирания углавен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР