След като Министерството на туризма похарчи повече от 5 млн

...
След като Министерството на туризма похарчи повече от 5 млн
Коментари Харесай

Националният туристически портал струва 24$ - slava.bg

След като Министерството на туризма похарчи повече от 5 млн лв. за туристически портал и лого, към този момент обнови уеб страницата bulgariatravel.org.

Този формален туристически портал на България съществува към този момент повече от шест години, откакто по неговото основаване се бореха години наред организации и министерства. Всъщност той е чудесна илюстрация за това какво и къде се чупи в българската тактика (или по-скоро стратегии) за развиване на туристическия бранш на страната. Както евентуално и на други места. А точно: доста изхарчени пари за малко забележими резултати. Сайтът в действителност е цялостен с голямо количество информация, която обаче е подредена по този начин, че може да обърка, а не да ориентира кандидат-туристи. Няма никаква връзка сред формалния туристически уебсайт на България и тези, които оферират продуктите – услуга, която в настоящия му тип го прави неефикасен.

Новата версия е построена върху WordPress – безвъзмезден програмен продукт за ръководство на наличието, а темплейта по който е издигнат уеб страницата е Kava и коства 24 $.

Интересно е, че в уеб страницата са имплементирани Гугъл Analytics и Фейсбук Pixel, само че няма никаква политика за потребление на cookies (бисквитки). В политиката за дискретност на персоналните данни от МТ ни уведомяват, че събират данни за “трафик-данни, данни за местонахождение, часова зона, операционна система, брой и дълготрайност на визити на нашия уеб страница и други информационни данни;”, само че на никое място не ни питат дали сме съгласни?

Да не приказваме, че в същата политика за дискретност се цитират платформи, които не съществуват – “преглед и интензивност на страницата ни и нашите конгреси във Фейсбук, Twitter, Flickr, MySpace, YouTube, RSS и Svejo;”
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР