След като миналата седмица направи изненадващи визити в Бахмут и

...
След като миналата седмица направи изненадващи визити в Бахмут и
Коментари Харесай

След Бахмут и Херсон Зеленски отиде при войските в Запорожие

След като предходната седмица направи изненадващи визити в Бахмут и Херсон - покрай източния фронт, украинският президент Володимир Зеленски се появи в понеделник в Запорожие, заяви Ройтерс.

Зеленски посети фронтови позиции в югоизточната Запорожска област, съгласно неговия " Телеграм " канал.
Срещата с войските в Югоизточна Украйна е последният стадий от обиколката на фронтовите райони, написа Ройтерс, свързвайки визитата с с предоставяне на кураж на бойците преди началото на възможна украинска атака.
" За мен е чест да бъда тук през днешния ден, до нашите военни ", написа президентът в обява, съпроводена от видео, на което раздава медали на украинските бойци.

В обособени пътувания предходната седмица, където боевете са интензивни, и, където украинските сили изтласкаха съветските войски предходната година след месеци на окупация.

Командващият сухопътните сили на Украйна сподели в понеделник, че Киев възнамерява идващия си ход, откакто Москва измести фокуса на офанзивата си от отслабващо нахлуване против Бахмут към град Авдиевка на юг.

" Благодарен съм на всеки наш боец за отбраната на Украйна, нашия суверенитет, нашите градове и нашите деца. Със сигурност ще спечелим ", написа Зеленски в " Телеграм ".

В неделя украинската войска разпореди на общинската администрация да напусне Авдеевка в Донецка област, северно от районната столица Донецк, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на немската осведомителна организация ДПА.
" За страдание, Авдеевка от ден на ден се трансформира в място от постапокалиптичен филм ", съобщи военният шеф Виталий Барабаш, представен от украинската организация УНИАН. По думите му поради непрекъснатите офанзиви градът е замязял на лунен пейзаж.

Градът с предвоенно население от 32 хиляди души се намира единствено на няколко километра северно от следения от Русия Донецк. От няколко дни той е в центъра на тежки съветски офанзиви.

След несполучливите офанзиви край Бахмут съветските военни в този момент са преместили фокуса на офанзивите си към Авдеевка, съгласно украински свидетелства, написа Българска телеграфна агенция.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР