След като миналата седмица Фондация Рома – Лом“ напусна Националния

...
След като миналата седмица Фондация Рома – Лом“ напусна Националния
Коментари Харесай

Граждани роптаят срещу Валери Симеонов, искат да подаде оставка!

След като предходната седмица Фондация " Рома – Лом “ напусна Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционни въпроси в символ на отвращение и противоречие с определянето на Валери Симеонов за ръководител на този съвет, тази седмица близо 400 жители, измежду които академични преподаватели, публицисти, правозащитници, се подписаха под искане до премиера да бъде освободен Валери Симеонов от постовете му на ръководител на Съвета по интеграция и вицепремиер по демографските въпроси. До този миг няма никаква реакция от страна на институциите, които адресирахме, което ни разочарова без подозрение, само че не ни обезверява. Това сподели пред БНР юрист Даниела Михайлова.

Подписването на писмото продължава. То ще бъде закачено и като онлайн петиция, с цел да може да улесни подписите. Фондация " Рома - Лом “ не е единствената организация, която напусна Националния съвет за интеграция. Напуснаха също националната мрежа на здравните посредници, която е една доста сериозна организация, както и редица други организации.

Националният съвет за интеграция би следвало да провежда осъществяването и да прави мониторинг на осъществяването на Националната тактика за интеграция на ромите. Това е формален документ, който е признат от Народното събрание и по който следват да бъдат внасяни годишни отчети в Народното събрание за това по какъв начин върви неговото осъществяване, съобщи юрист Михайлова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР