След като миналата седмица финансовите министри от Еврогрупата не се

...
След като миналата седмица финансовите министри от Еврогрупата не се
Коментари Харесай

Фон дер Лайен не изключва коронаоблигациите като възможност

След като предходната седмица финансовите министри от Еврогрупата не се съгласиха с концепцията за издаване на общ дълг в границите на еврозоната, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери, че в действителност се обмисля опцията за така наречен " коронаоблигации " (coronabonds), написа Profit.bg.

" Ние ще помогнем на Италия и Испания доста интензивно. В Еврогрупата се разискват и обмислят няколко финансови инструмента, в това число облигации ", съобщи фон дер Лайен в изявление пред Politico, оповестено в понеделник.

" Все отново в основата на нашите старания за справяне с рецесията с ковид е дълготрайният бюджет на Европейския съюз ", акцентира шефът на Европейска комисия.

" Многогодишната финансова рамка е средство за стратегически вложения и вътрешноевропейско доближаване, което се приема от всички страни-членки на Европейски Съюз ", изясни тя.

Темата за издаването на така наречен " коронаоблигации ", с които да бъдат покрити огромна част от икономическите вреди, нанесени от разпространяването на Covid-19 на Стария континент, се трансформира в една от " ябълките на раздора " по време на видеоконференцията на европейските водачи, извършена предходната седмица.

Разногласията бяха продуктувани от това, че няколко страни, които са чисти донори на европейския бюджет, в това число Нидерландия и Германия, отхвърлиха да поддържат предлагането за основаване на финансов инструмент, посредством който страните да могат да поемат общ дълг.

Испания и Италия обаче, които са най-тежко наранени от пандемията до този миг, считат, че единствено едно сходно решение би могло да подсигурява правилата на солидарността в границите на европейската общественост.

Според немските и холандските държавни представители обаче не е належащо всички страни членки да поемат нов дълг.

Те приканиха страните, които имат потребност от финансова помощ, да употребяват Европейския избавителен механизъм, който беше създаден точно с тази цел след дълговата рецесия през 2012 и 2013 година

В същото време някои от страните в Европейски Съюз, най-много тези от Източна Европа, желаеха и Европейската капиталова банка да обезпечи механизми за възкръсване на европейската стопанска система, от които да могат да се възползват и страните отвън еврозоната.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР