След като миналата седмица Apple преразгледа очакванията за печалбата си

...
След като миналата седмица Apple преразгледа очакванията за печалбата си
Коментари Харесай

Може ли iPhone XR да доведе до фиаско за Apple?

След като предходната седмица Apple преразгледа упованията за облагата си за първото тримесечие на 2019 година, в понеделник изданието The Wall Street Journal излезе с просторен материал, в който проучва по какъв начин новият флагман iPhone XR се е трансформирал в „ телефонът, който проваля Apple. “ Все отново изданието отбелязва, че още е прекомерно рано новият модел на известния бранд да бъде избран изрично като отчаяние.

Материалът изяснява, че с цена от 6,499 юана или към 945 $, доста консуматори в Китай да вземем за пример намират iPhone XR за прекомерно безценен. Това умозаключение няма по какъв начин да бъде подценено, изключително на фона на това, че XR е с 25% по-евтин от iPhone XS и iPhone XS Max.

Освен това, " флагманските " характерности на iPhone XR като Face ID, поддръжка на две SIM карти и edge-to-edge дизайн се оферират и в други смарт телефони и то на доста по-ниски цени.



WSJ цитира Ли Деронг, работещ в Шанхай програмист, който споделя, че несъмнено се замисля да смени своя iPhone 7 с Huawei Mate 20 Pro. Според него iPhone е прекомерно безценен и, макар че счита, че екосистемата на Apple е по-обширна, обръща внимание, че новият флагман на Huawei има по добра камера и по-дълъг живот на батерията. По думите му чипсетът на Mate 20 пък го прави добър за игри.

Цитирайки данни на Canalys, WSJ наблюдава и по какъв начин пазарният дял на Apple в Китай понижава през годините, което се дължи значително на засилената конкуренция от страна на Huawei и Vivo.



Позовавайки се на анализатора Тим Аркюри от UBS, медията изяснява също по този начин, че Apple са произвели прекалено много iPhone XR устройства:

Като проучва данните за поръчките в диалози с снабдители, Аркюри прави оценка, че Apple възнамерява към 45% от всички нови iPhone по целия свят да бъдат XR. “Компанията е произвела доста единици от този модел, а те не се купуват толкоз, изключително в Китай, който е голям и извънредно значим пазар”, изяснява Аркюри.

В писмо до вложителите на Apple предходната седмица Тим Кук уточни, че валутните съмнения също са част от предизвикването, пред което са изправени Apple в Китай. WSJ отбелязва, че до момента в който цената на $ по отношение на юана се е повишила, Apple е нараснала локалната цена на iPhone XR в Китай, с цел да резервира маржа си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР