След като миналата година Money.bg беше сред първите, докоснали се

...
След като миналата година Money.bg беше сред първите, докоснали се
Коментари Харесай

Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra - нова ера за Samsung

След като предходната година Money.bg беше измежду първите, докоснали се до Galaxy Note 10 и Note 10+, тази беше и на авансово показване на Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra.

В рамките на близо двата часа, в голяма изложбена зала на десетия етаж в центъра на Мюнхен, успяхме да изпробваме устройствата и да се убедим, че това ще са едни от моделите на 2020 година

Нещо повече - те и са първата стъпка на Samsung в новото десетилетие, в което компанията ще заложи на дефиниращи пазара нововъведения и на нови способи на взаимоотношение сред човек и технологии.

Дизайн

Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra споделят подобен дизайн, като главните разлики са в размерите и в конфигурациите на камерите им.
 Снимка 466187
Източник:

Galaxy S20 Ultra е максимален от трите - нещо, което забелязахме още при влизането в залата. Висок е 166.9 мм, а необятен - 76 мм. Това прави боравенето с една ръка по-трудоемко от нормално.

S20+ е междинния по мярка модел с височина от 161.9 мм и ширина 73.7 мм. Той е и най-балансиран в това отношение. Затова пък Galaxy S20 се вписва идеално в женска длан, както стана ясно при тестванията. Специално при S20 и S20+ ръководството с една ръка е още по-удобно поради екраните Infinity Edge.

От цветовете най-вече харесахме ярко синия, който е разполагаем при S20 и S20+. Бяхме обаче малко разочаровани, че S20 Ultra идва единствено в черен или сив вид.
 Снимка 466162
Източник:

S20 притегля дамите и с много прелестен розов цвят, само че е разполагаем и в сиво. При S20+ розовият цвят е преместен от класическия за бизнеса черен.

Факт: във всички цветови разновидности не успяхме да избегнем пръстовите отпечатъци, които оставяхме по стъкления тил - нещо, което не сме сигурни по какъв начин би било възприемано в по-изискана среда и обграждане.

Хардуер

В това отношение Samsung не са правили никакви взаимни отстъпки и са заредили S20 серията с премного мощност и екстри.

Първото, което прави усещане, са ярките Quad HD+ Dynamic AMOLED екрани - 6.2 инча за Galaxy S20, 6.7 инча за S20+ и 6.9 инча за S20 Ultra, който с размера си припомня на " фаблет " (смартфон с размерите на дребен таблет). Поне за нас бе мъчно да доближаваме целия екран на S20 Ultra с палеца на държащата ръка.
 Снимка 466173
Източник:

Истинската глезотия при екраните на S20 моделите обаче е честотата на освежаване от 120Hz, която се вижда и в профил, до момента в който някой различен държи телефона.

Когато го пипнем сами, разбираме, че Samsung ни предлага най-хубавото от най-хубавото, а тъч датчикът с 240Hz прави всеки слайд и всяко допиране е безпрепятствено и меко, без каквото и да е закъснение.

Exynos 990 зарежда и трите устройства, като при S20 и S20+ можем да избираме сред конфигурации с 8GB или 12GB RAM.

S20 Ultra умерено надминава доста компютри във връзка с оперативната памет - имаме избор сред 12GB и 16GB RAM. Този факт го прави съвършен за по-тежки и взискателни приложения.
 Снимка 466188
Източник:

Мястото за предпазване на данни в S20 е лимитирано до нелошите 128GB, което е повече от задоволително за доста от потребителите.

S20+ и S20 Ultra идват със 128GB и 512GB, само че и трите S20 модела разполагат с microSD слот за карта до 1TB, където общо взето ще съхраняваме всичките си файлове, филми и документи.

И трите телефона бяха очебийно бързи, до момента в който ги разучавахме, само че това е нещо предстоящо за чисто нови апарати от висок клас.
 Снимка 466190
Източник:

На последно, само че не и по значимост място, идват батериите - 4000mAh за S20, 4500mAh за S20+ и впечатляващи 5000mAh за S20 Ultra. Всяка от тях наподобява способна да ни обезпечи много над 24 часа без потребност от зареждане, само че при 120Hz подозираме, че можем да паднем и под едно денонощие.

В последна сметка, даже и в спешна обстановка, бихме могли бързо да вдъхнем живот в телефона, само че единствено S20 Ultra е съчетаем с 45-ватовия адаптор на Samsung, до момента в който другите два модела могат да се зареждат с до 25 вата.

Камера

Камерите и новите екстри при снимане са един от главните акценти на Galaxy S20 серията. Затова и декорите в залата за тестване бяха направени по този начин, че да изпробваме Space Zoom по разнообразни способи.
 Снимка 466177
Източник:

S20 и S20+ споделят три идентични датчика: основен 64-мегапикселов телефото датчик, леща с ултра-широк ъгъл на снимане от 12 мегапиксела, оптична стабилизация и F1.8 бленда, и трети датчик - с необятен ъгъл от 12 мегапиксела.

Разликата сред двата модела е, че при S20+ има и DepthVision датчик, само че почтено казано, не забелязахме осезаеми разлики, до момента в който си играехме с камерите им.
 Снимка 466195
Източник:

Дългоочакваният 108-мегапикселов датчик прави дебюта си за Samsung в S20 Ultra. С него няма значение какъв брой мрачно е към нас, тъй като технологията съумява да извлече максимума от всеки пиксел.

На гърба на S20 Ultra участват и 48-мегапикселов телефото датчик, DepthVision датчик и леща с необятен ъгъл с 12 мегапиксела.

Докато S20 и S20+ ни оферират до 3х оптичен и 30х цифров зуум, Space Zoom сетъпът на S20 Ultra ни хвърля непосредствено в космоса с до 10х оптичен и 100х цифров зуум.
 Снимка 466193
Източник:

Ето по какъв начин прекарахме и много време в проучване на здания на няколко километра от нашата, което не ни се бе случвало до момента със смарт телефон.

Тук е и моментът да споменем, че телефоните Galaxy S20 са измежду първите, които могат да снимат видео при резолюция от 8K и скорост от 30FPS. 8К файловете могат елементарно да се преработват и стриймват към тв приемник или да се споделят в мрежата.

А в случай че някой кадър доста ни хареса, можем да го отделим от видеото под формата на 33-мегапикселово изображение.

Новата Quick Crop услуга пък ни разрешава да се възползваме оптимално от високата резолюция на камерите и да изрежем доближено изображение, без качеството му да се трансформира.
 Снимка 466194
Източник:

Създателите на видео наличие ще се зарадват и на новия Night Hyperlapse режим, както и на усъвършенстваната стабилизация. За влогърите пък 40-мегапикселовата селфи камера на S20 Ultra е същински подарък, само че и 10-мегапикселовите датчици в екраните на S20 и S20+ не ни подразниха с нищо, в противен случай.

От Samsung ни демонстрираха и новия Single Take режим. При него всички задни камери снимат по едно и също време. След което благодарение на изкуствен интелект основават портфолио от 14 фотоси, видеа и анимации на снимания обект. От потребителя се желае само да избере най-подходящия вид.

Има и още

Една от най-важните вести за всички почитатели на Samsung е, че S20 серията бележи установяването на 5G като нов стандарт за съгласуваност при продуктите на компанията - и трите модела са подготвени за новата мрежа.

Оказа се, че Samsung фактически разполага с Quick Share услуга за бърз и елементарен трансфер на данни от едно устройство на друго, което е идеално за хората със забързано всекидневие и динамична специалност.

Гугъл Duo пък към този момент е част от телефонния справочник и поддържа Full HD видео диалог.
 Снимка 466176
Източник:

Заедно с новите телефони, Samsung сподели и новите Galaxy Buds+. Те много наподобяват на предците си, само че оферират по-голяма батерия и по-добър тон. Идват и гратис при поръчка на S20+ или S20 Ultra.

Предварителните поръчки на новите Galaxy S20 модели стартират от през днешния ден, 11 февруари, а доставките в Европа ще започват на 13 март.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР