След като минаха няколко дни, вече се чувстваме по-добре, разказва

...
След като минаха няколко дни, вече се чувстваме по-добре, разказва
Коментари Харесай

Разказът На Едно От Българските Момчета, Което Пострада При Взрива В Болоня

„ След като минаха няколко дни, към този момент се усещаме по-добре ”, споделя друго от потърпевшите момчета.

След нещастието в Италия, българските възпитаници последователно се съвземат, а част от потърпевшите се прибраха в лагера.

Общежитието, в което са настанени българските възпитаници - общо 20, се намира на към 200 от мястото на гърмежа. Всички деца остават до 31 август в Италия, като 13 от тях от на следващия ден не престават стажа си, а останалите са под лекарско наблюдаване.

„ Вече всички са спокойни, което е най- значимото. Очакваме тези, които са в болница да се приберат ”, декларира още потърпевшият възпитаник.

Най-сериозно е положението на ученика с изгаряния по краката.

„ Докторите са на мнение, че все още не се постанова оперативна интервенция. Никой обаче не може да се ангажира със период какъв брой време ще бъде в болница ”, изясни Татяна Кинджакова, шеф на ПГМТ „ Владимир Комаров ” – Силистра. „ Вече дори се усеща като воин, видя какъв брой доста хора са го търсили от България, стартира да отговоря на позвъняванията ”.

В групата има и четири девойки. В момента на първите гърмежи две от тях се намират в близкия магазин. Огънят избухва, а едната избавя другата.

„ Възхитен съм от постъпките на такива деца ”, съобщи Росен Руфев, общоприет консул на България в Милано. А групата към този момент се приготвя за изписване на последните трима потърпевши. „ Всички си оказваме помощ, пристигнали сме като семейство ”, съобщи потърпевшият.

„ Това е мъчителният урок, които научиха - всички към този момент са наясно, че животът е полезност, най- огромният подарък ”, изяснява директорката на учебното заведение.

По последни данни първата кола за спешна помощ идва на място на 5-ата минута. Общо медицинските екипи са били 26. Ударната вълна е била толкоз сериозна, че опожарила редица здания в периметър от няколко стотин метра.

Хората към този момент стартират да разчистват домовете си. Основната цел на управляващите е бързо създаване на нов път. Това обаче може да продължи до 5 месеца.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР