След като Международният наказателен съд издаде заповед за арестуване на

...
След като Международният наказателен съд издаде заповед за арестуване на
Коментари Харесай

Русия създава собствен трибунал в отговор на Запада

След като Международният углавен съд издаде заповед за арестуване на президента Владимир Путин за военни закононарушения, Александър Бастрикин, ръководителят на Следствения комитет на Русия, предложи да се сътвори личен арбитражен съд в Русия, който да дава отговор на Запада, заяви ТАСС. Той направи предлагането за интернационален правосъден орган в Русия на съвещание на колегията на Министерството на правораздаването.

Според него " към този момент не е загадка ", че западните страни приготвят интернационалните съдилища, които да потърсят отговорност от Русия. " Заедно с Министерството на правораздаването или под наше управление, би трябвало да стартираме сходна работа ", сподели Бастрикин.

Ръководителят на следствието означи, че Русия ще има собствен личен арбитражен съд, " основан на нормите на актуалното интернационално право ", остава единствено да се разбере кои страни ще влязат в него и какви ще бъдат разпоредбите.

В известие на Следствения комитет от довечера се споделя, че Бастрикин е упълномощил на централната работа на ведомството да провежда процесуална инспекция по отношение на " противозаконното издаване на заповеди за арест на съветски жители от Международния углавен съд. "

" Като част от инспекцията Следственият комитет на Русия ще разпознава съответни лица всред съдиите на МНС, които са взели горните явно противозаконни решения и въз основа на резултатите ще бъде взето процедурно решение ", се споделя в известието на уеб страницата на организацията. (Дневник)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР