След като медицината може да се справи с редица заболявания,

...
След като медицината може да се справи с редица заболявания,
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако медицината открие лечение за всяка една позната болест

След като медицината може да се оправи с редица болести, в това число чума и туберкулоза, а явно е на път да се сбогува и с други болести като ковид, допустимо ли е да си представим живот, в който науката е съумяла да излекува всички болести. Подобни хрумвания биха трансформирали вечно живота ни, само че за специалистите е невъзможна задача и има доста аргументи.

Лечението на всички заболявания не значи предварителна защита, а единствено по-висока консумация на медикаменти. Нека разгледаме да вземем за пример ХИВ, който остава една от най-дълго нелечимите заболявания, познати на света. Ясно е по какъв начин най-често човек се заразява с това заболяване, само че отслабването на имунната система може да докара до редица проблеми. След като приказваме за лекуване, това значи, че е належащо да се разноските до болничното заведение и да получите нужните медикаменти, с цел да премахнете даден вирус от тялото си. Животът с непрекъснат банкет на лекарства може да реши някои проблеми, само че това значи, че във времето всички те ще се покачват и в следствие ще причинят още доста проблеми.

Гарантираното дългоденствие може да наподобява доста вълнуващо и прелестно, само че има една особена спънка, в случай че повишим живота до 200 години, той няма да ни хареса по никакъв метод, тъй като приказваме за лекуване на заболявания, а не за планове, които могат да разрешат на всеки един човек да се закрепи вечно. Да не приказваме, че проблемите, които биха настъпили в този миг въобще не са малко и биха основали още доста главоболия. Следващият проблем е, че някой би трябвало да създава медикаментите, не е загадка за никого, че откакто Индия беше изумена от ковид, редица артикули не съумяха да стигнат до крайния консуматор, затова още веднъж имаме известното разделяне на богати и небогати страни. Какво ще се случи при заможните? Според изследването на Световната Здравна организация, един от главните проблеми и причина за висока смъртност, това са проблемите със сърцето. Поне по данни от 2008 година Нека си представим, че там към този момент има решение за този проблем и всеки един човек може да употребява тези неверни храни, които постоянно е желал – най-често месо и други мазнини, отговорни за съкращаването на живота на този орган.

Ако би трябвало да пием по едно хапче дневно, което да почиства всички артерии, а по-късно още едно за пречистване на дробовете от никотина и катраните, следвани от регулатор за кръвното налягане, предварителна защита от диабет и вероятно сърдечен удар, то няма какво да ги тормози и регулацията на природата става прекомерно жестока. Ако цигарите станат безрискови, тогава автоматизирано се покачва потреблението на тютюн. Това не значи, че някой не може да се разболее от рак на белия дроб, просто ще може да го излекува и по този начин до идващия път, когато го хване. Покрай всички тези благоприятни условия ще открием един проблем, смъртността става ниска, а самите медикаменти стават единствено по-скъпи.

 1024px-Pellegrinaio_Santa_Maria_della_Scala_n5

Обикновено не би трябвало да забравяме и още един факт, дребните вируси не изискват изключително време надалеч от работното място, затова в съвършения свят няма да има такива моменти за пауза и рестартиране на системата, просто няма да ви се постановат, същото важи и за проблемите със напрежението, както и всички останали вълшебен паники. Нека не забравяме и психическите проблеми, които са номер 3 в класацията на огромните проблеми в Съединени американски щати. Те постоянно минават под радара и мнозина не обръщат внимание на самоубийствата, само че за тях също ще има потребност от лекуване, което хипотетично може да се случи още веднъж с медикаменти. Следователно, когато се откри лекуване, най-малко две институции ще изгубят своята работа и просто ще спрат да съществуват.

Нуждата от лечебни заведения, медицински личен състав, парамедици и всевъзможни други специалности просто ще изчезнат и ще се заменят с лекари. След като приказваме най-сетне за бизнес, тук всяка болест ще се трансформира в сума, която да гълтам избран финансов запас. В тази фантазия най-вероятно всеки човек просто ще избира по кое време да почине, като откаже своите медикаменти – феномен, който се случва и до през днешния ден, тъй като някой има вяра, че може да бъде чипиран и спрян от най-богатия човек на света.

От какво умират бедните страни? най-често проблемите идват от много по-леки и лечими болести като инфекции на белите дробове и проблеми с дебелото черво. Повечето страни нямат потребност от медикаменти, а от предварителна защита на редица проблеми, които незабавно биха се решили с по-добра инфраструктура и още по-добра обществена система. Страните в третия свят страдат от доста висока детска смъртност, затова има повече раждаемост, с цел да може самото потомство да се продължи. Според информацията, възможностите да умрете в такава страна са с към 50 пъти по-високи, по отношение на развита страна в Европа да вземем за пример, като в това отношение даже всички в Европа се броят за развити. Следователно там най-често се търси лекуване за пневмония и други сходни болести към хранително-чревният тракт.

По-трагичното е, че за огромна част от тях има задоволително лекарства, които да оказват помощ, само че просто не постоянно се озовават на вярното място и в случай че се чудите за какво се случва по този начин – финансовите запаси постоянно ще бъдат в основата. Това, което в миналото Бил Гейтс беше споделил е, че в случай че едно дете се роди в здрава среда, то родителите няма да се стремят към по-висока раждаемост, тъй като няма да се тормозят толкоз доста. Това пък докара до идващият въпрос, по какъв начин да се избегнат някои от доста главните болести – ваксини и медикаменти. Разбира се, доста конспиратори заподозряха отравяне, химическо кастриране и други красиви ужаси, които да трансфорат един мечтател в демон.

Логичното е, че когато заболяванията бъдат обезвредени, първо ще има висок растеж на раждаемост, а по-късно ще се възстановява и даже намали, само че има и един доста необикновен проблем, това изисква много вложения, които на този стадий не могат да бъдат открити. До тук добре, само че какви са останалите опасности? Дори и да не желаеме да повярваме, че това са единствените проблеми, които могат да ни се случат, не би трябвало да забравяме още един доста значим феномен, медицината не е толкоз могъща и с времето ще станем очевидци на появяването на други заболявания, въпросът постоянно е бил: какво животно могат да употребяват китайците в опит да открият ново гурме?

 1280px-The_Doctor_Luke_Fildes_crop

След като се трансформира ДНК-то на човек в резултат на въздействието на околната среда, можем да бъдем сигурни, че с колкото повече болести се оправяме, толкоз повече нови ще се появяват, просто няма по какъв начин да бъдем сигурни, че сме съумели да опознаем всички аспекти на човешкото тяло. Очаквано е да се появят модифицирани ДНК заболявания, които автоматизирано да стопират процеса към безсмъртието. Впрочем излъчените наследствено болести могат да мутират до степен, в която да са оттатък познанията на медицината. Да не приказваме и за още един проблем, в случай че медицината успее да предложи отговор на всяко едно заболяване, това означавали, че всеки един човек ще отиде и ще получи лекарството за своите проблеми? Не.

Виждаме какви акции се водят против ваксини и други по-специални лекарства, слушаме най-различни конспирации и започваме да виждаме, че има прекалено много хора, които се пробват да завоюват внимание, макар дългите месеци, в които хора умираха от болест, за която се оферираше някаква предварителна защита. Следователно в един толкоз идеален свят ще открием, че даже и да има решение на проблемите, мнозина ще подходят скептично и просто няма да имат вяра, въпреки всичко не би трябвало да си го представяме без обществени мрежи и други вълнуващи канали. Такива ще има постоянно. Следователно даже и в съвършената система можем да срещнем същите проблеми, които са налични и в този момент.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР