След като мафията и олигархията така яростно атакуват Прокуратурата, означава,

...
След като мафията и олигархията така яростно атакуват Прокуратурата, означава,
Коментари Харесай

Мафията и олигарсите ме атакуват: Гешев се изкара най-проверяваният в държавата

След като мафията и олигархията по този начин гневно нападат Прокуратурата, значи, че сме на прав път. Означава, че аз и сътрудниците си вършим добре работата.

Това разгласи основният прокурор Иван Гешев в изявление пред в. " 24 часа ". Обвинител №1 уточни, че бил останал окуражен от диалога с премиера, откакто той му занесе лист с имената на топ нарушители, които не са получили присъди.

" Сигурен съм, че Прокуратурата към този момент работи по доста от тези случаи, и то преди той да входира съответните медийни изявления във Върховната касационна прокуратура ", разгласи Гешев.

По мотив настояванията за предварително освобождение от поста му, той моли този път настояванията да са обосновани с юридически, а не с политически претекстове.

Обвинител №1 акцентира също, че приветства решението на Конституционния съд по отношение на опцията министъра на правораздаването да желае предварително освобождение на основния прокурор и че това решение оборвало политическите клишета , които непрекъснато се популяризират пред българските жители, че основният прокурор е недостижим.

" Нямам безусловно никакви терзания . Може би съм най-проверяваният човек, който работи за страната, през последните 2 години ".
Прокуратурата: Няма да разпитваме публицисти поради листата на Петков
Прокуратурата няма да снема сведения от публицисти в хода на инспекцията на предоставените от премиера медийни изявления за лица, вероя...
Прочети повече
На целия този декор изненадващо основния прокурор сподели, че трябвало да се дадат на обществото повече разултати с оглед възприятието за незадоволителна правдивост. 

" Не е значимо да се харесваме , в тази ситуация основният прокурор и министър-председателят или основният прокурор и някой различен. Ние не сме на тези позиции, с цел да се харесваме, а с цел да работим в полза на хората. Те ни заплащат заплатите и чакат от нас работа, а не да се водят междуинституционални войни ", разгласи Гешев и акцентира, че на Прокуратурата единственият зложелател бил престъпността .

" Главният прокурор няма персонални борби. Това, че някоя институция, в тази ситуация Министерство на вътрешните работи, води някакви “войни ” с Прокуратурата, не е в полза на българските жители, не е в полза на страната, тъй като ще докара до едни притеснителни трендове, които съгласно нас към този момент са налице ", приключи още той.

Всички тези изявления провокират още редица въпроси, а на част от тях отговор даде някогашният правосъден министър Иван Демерджиев в изявление пред -.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР