„След като лицето Митрофанова публично обиди целия български народ и

...
„След като лицето Митрофанова публично обиди целия български народ и
Коментари Харесай

Бабикян, Хаджигенов и Капон искат отзоваване на Митрофанова

„ След като лицето Митрофанова обществено обиди целия български народ и властта с определението „ подлоги “, на 3-ти март тя си разреши груби неистини и имитация на българската история. Прякото съпоставяне сред Освобождението на България и кръвопролитната кланица в Украйна е подигравка с нашата история и памет “, се споделя в известие на „ Ние идваме “.

„ Руската императорска войска в никакъв случай не е избивала българско спокойно население и деца. Обратно, българите са служили като опълченци и са се сражавали дружно. Днес за опълченци се записват в Съпротивителните сили на Украйна.

В Освободителната за страната ни война в никакъв случай не е имало бежански поток от православни българи, който да напусне територията на Българската екзархия. За свободата на България умират хиляди етнически украинци, които са оставили костите си в паметните могили на страната ни “, пишат те.

„ Разбираме неудобството на лицето Митрофанова, което избяга от тържествата на Паметника на Шипка през днешния ден, само че не може да избяга от историческата истина, известна на генерации българи. Абсурд е да се съпоставя Цар Александър II, именуван Освободител, с кървавия деспот Владимир Путин. Такова държание към сензитивна за българския народ тематика, обвързвана с националния ни празник, не си е разрешавал даже дипломат на Съветския съюз в границите на комунистическия режим в България. Надяваме се на незабавни дейности, които да запазят от похищения достойнството и достолепието на българските жители “, прибавят водачите на „ Ние идваме “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР