След като лишиха жените от правото на образование, режимът на

...
След като лишиха жените от правото на образование, режимът на
Коментари Харесай

В Афганистан: Талибаните забраниха на жени да работят в НПО-та

След като лишиха дамите от правото на обучение, режимът на талибани наложи следващо ограничаване - забрани на дамите да работят за неправителствени организации. 
Euronews беседва с Ян Егеланд, общоприет секретар на Норвежкия съвет за бежанците, който е в Афганистан, с цел да призове талибаните да анулират тази възбрана. " Лидерите на талибаните ми споделиха, че желаят да обновим работата си допустимо най-скоро. Отговорих, че това е допустимо, единствено в случай че нашите сътрудници дами могат да работят дружно с нас, с равни благоприятни условия с мъжете филантропични служащи ", споделя той.  

Заради възбраната 150 неправителствени организации и филантропични организации в страната са прекратили напълно или отчасти активността си. Много от тях са единственият избавителен пояс на фона на филантропичната рецесия в Афганистан. По данни на Организация на обединените нации през първата половина на 2022 година към половината от цялото население на Афганистан е получило някаква форма на помощ.    " Къде са посланиците? Къде са дипломатите? Къде е интернационалната общественост, която твърди, че дамите и децата на Афганистан са нейн приоритет номер едно? През годините те са похарчили стотици милиарди долари. Къде са те през днешния ден? Не се виждат на никое място. Затова бих желал те да се включат и да ни оказват помощ. Вече сме съвсем сами тук ", споделя Егеланд.

Едно от главните терзания - дамите даже няма да могат да получават филантропична помощ, тъй като по разпоредбите на талибаните мъжете нямат право да работят с дами. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР