След като коронавирусът COVID-19 (SARS-CoV-2) се разпространи в целия свят,

...
След като коронавирусът COVID-19 (SARS-CoV-2) се разпространи в целия свят,
Коментари Харесай

Възможно ли е COVID-19 да е бил част от хората дълго време и да се е изродил?

След като коронавирусът COVID-19 (SARS-CoV-2) се популяризира в целия свят, причинявайки цялостни блокади на цели градове и неправдоподобен стрес и боязън, учените се надпреварват да дефинират от кое място идойде тази злина, написа БГНЕС.
Въпреки че към момента не разполагаме с всички отговори - в това число дали е пристигнал от животни, нов разбор опроверга дефинитивно тайните теории, съгласно които това е болест, изпусната от лаборатория.
Проучването демонстрира някои забавни теории за произхода на новия ковид..
" Възможно е предшественик на SARS-CoV-2 да е минал в хората, придобивайки нови геномни характерности посредством акомодация по време на незнайно предаване от човек на човек. След като бъдат добити, тези акомодации биха разрешили на пандемията да се популяризира като създаде задоволително огромен брой случаи ", написа в изследване екип учени от Съединени американски щати, Англия и Австралия.
Изследователите проучват геномни данни на SARS-CoV-2 и други сходни коронавируси, които демонстрират, че секциите на рецептор-свързващия RBD на SARS-CoV-2 протеини са толкоз ефикасни при свързване с човешки кафези, че само може да са се развили вследствие на натурален асортимент .
" Сравнявайки наличните данни за последователността на генома за известни коронавирусни варианти, можем изрично да определим, че SARS-CoV-2 произлиза от естествени процеси ", споделя един от откривателите, имунологът Кристиан Андерсен от Scripps Research.
Екипът изследва две хипотези., че естественият асортимент е станал при скотски гостоприемник преди вируса да бъде предаден на хората. Екипът изяснява, че макар че пробите от коронавируси при прилепите и панголините са посочили сходни геноми, никой от тях към момента не пасва идеално.
" Въпреки че не е разпознат ковид при животните, който да е задоволително сходен, който да е служил като директен предшественик на SARS-CoV-2, разнообразието от коронавируси при прилепи и други типове всеобщо не е напълно изследвано ", пишат откривателите.
е, че естественият асортимент се е случил при хората - след предаването на вируса от скотски гостоприемник. " Вторият сюжет е новият ковид да е минал от животни в хора, преди да стане кадърен да аргументи човешка болест.Тогава, вследствие на постепенни еволюционни промени през годините или може би десетилетия, вирусът в последна сметка е придобил способността да се популяризира от човек на човек и да аргументи съществено, постоянно животозастрашаващо заболяване ", изяснява шефът на Националния здравен институт Франсис Колинс в блога на NIH.
Въпреки че към момента не знаем коя от двете хипотези е вярна, откривателите считат, че повече доказателства могат да насочат скалата в интерес на едната или другата - само че ще би трябвало да изчакаме да завърши това проучване.
Изследването е оповестено в Nature Medicine.
Още: " Между сълзи и радостни вести - светът и коронавирусът "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР