След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси на

...
След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси на
Коментари Харесай

Регулаторите обявяват война на крипто – Чарлз Хоскинсън

След като Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) заведе дело против Binance, най-голямата платформа за търговия с криптовалути и нейния основен изпълнителен шеф, Чарлз Хоскинсън, създател на Cardano (ADA), изрази нуждата от единение в крипто промишлеността, с цел да се опълчи на авторитаризма.

Хоскинсън съобщи, че жалбата на SEC е част от по-голям проект, прочут като “ “, ориентиран към практикуване на надзор, базирайки се на писмо , озаглавено “ “, написано от адвокатската адвокатска фирма Cooper & Kirk.

В това писмо се обрисуват координираните старания на регулаторните органи да се насочат към крипто предприятията и да ги принудят да излязат от финансовата система.

Правейки паралели с предходна самодейност, наречена “ “, при която регулаторите използваха банките, с цел да се насочат към промишлености, които не бяха в услуга на администрацията, писмото разказва актуалната акция като “война против крипто ”.

Според Хоскинсън крайната цел на тази интервенция е да се сътвори централно следена цифрова валута в партньорство с огромните банки, като по този метод се подкопаят главните правила и свободи, предлагани от криптовалутите.

Той вижда в това философско противоречие по отношение на съществуването и полезностите на криптовалутите, при което малко на брой определени се стремят да лишат от понятия като независима еднаквост и самостоятелен надзор върху икономическата агентура.

Хоскинсън призна, че дебатите по отношение на сходството и регулирането не са нови в крипто промишлеността. Той обаче предизвести, че това регулаторно събитие може да докара Съединени американски щати до тъмно бъдеще.

За да се опълчи на това, той прикани промишлеността да остави настрани разликите си и да се сплоти под набор от рационални правила и насоки, като по този метод предотврати изпадането на страната в антиутопия, напомняща романа на Джордж Оруел “ “, характеризираща се с наказателен режим и тоталитарен надзор.

Искът на SEC против Binance е последният от поредност дейности, ориентирани против крипто бизнеса, в това число високопрофилни правни борби с Ripple, регулаторни ограничения против Bittrex и изрично предизвестие, отправено към Coinbase по отношение на идни дейности по използване на законодателството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР