След като късно снощи беше официализирано решението да се спре

...
След като късно снощи беше официализирано решението да се спре
Коментари Харесай

Три са възможните сценарии в Серия “А” след паузата заради коронавируса

След като късно нощес беше официализирано решението да се спре Серия “А” до 3 април, има три разновидността по какъв начин да протече италианският шампионат след тази дата, написа “Ла Република”.

Първият е сезонът да бъде завършен, само че Евро 2020, чийто откриващ мач е очакван за 12 юни на “Олимпико” в Рим, да бъде отсрочено или за есента, или за следващата година. Това ще стане, в случай че вирусът продължи да се популяризира из останалите страни от Стария континент. Друга опция е натоварена стратегия за последния месец от сезона, в който дуелите да се играят на всеки два-три дни, при което оставащите срещи от Купата на Италия да се изместят за юни или август.
 Италия може да остане без първенец Най-лошият сюжет е привършване на акцията, докъдето е стигнала сега. В подобен случай няма да бъде избран първенец, като ще бъдат разпределени само местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати. Също по този начин няма да има изпадащи, като първите два тима в Серия “Б” ще бъдат признати в елита, който по този метод ще нарасне до 22 отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР