След като известно време бе на второ място след Русе,

...
След като известно време бе на второ място след Русе,
Коментари Харесай

Варна отново с най-евтиното гориво

След като известно време бе на второ място след Русе, Варна си върна първото място в класацията на fuelo.net за най-евтини горива у нас. Сайтът следи всекидневно цените на горивата във всички бензиностанции у нас и в Европа, написа varna24.bg.

Подреждането се прави на база цените на главните горива - бензин А95, дизел и пропан-бутан, като вземат участие всички 1756 бензиностанции в страната.

Във Варненска област има 85 бензиностанции, 62 от които са в морската столица. В района през днешния ден междинната цена на литър от най-масовия бензин е 1,92 лева Дизел зареждаме за 1,90 лв. литъра, а пропан-бутанът е на цена 0,89 лв.. На второ място в класацията за най-евтини горива у нас е Русе. Челната петица се добавя от областите Велико Търново, Ямбол и Габрово.

Съседната на Варна област Добрич е на шеста позиция. Бургас и Шумен са надлежно на 21-о и 22-ро място. Най-скъпите горива у нас се продават в столицата София, която се намира в дъното на подреждането.

В 14 от областите у нас междинната цена на най-масовия бензин е под междинната за страната. Дизелът е по-евтин в 15 области. По-евтин от междинното за страната е пропан-бутанът в 17 области.

Средните цени на горивата в България за 7 септември (според fuelo.net) са следните:

Бензин А95: 2,01 лева./л
Дизел: 1,99 лева./л
Пропан-Бутан: 0,96 лева./л
Метан: 1,29 лева./кг

Средните цени на горивата във Варненска област за през днешния ден пък наподобяват по този начин:

Бензин А95: 1,92 лева./л
Дизел: 1,90 лева./л
Пропан-Бутан: 0,89 лева./л
Метан: 1,28 лева./кг
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР