След като използвате асансьор, измийте ръцете си, съветват учени. Един

...
След като използвате асансьор, измийте ръцете си, съветват учени. Един
Коментари Харесай

Никога повече няма да пипнете копчетата в асансьора, след като прочетете това!

След като употребявате асансьор, измийте ръцете си, поучават учени. Един бутон в преносимата кабинка съдържа близо 40 пъти повече микроби от седалките в публичните тоалетни. Това сочи научно проучване, извършено в хотели, заведения за хранене, банки, офиси и летища, написа сп. " Обекти ", цитирайки Daily Mail. Според данните един квадратен сантиметър от всеки бутон в асансьора съдържа приблизително по 313 образуващи колонии бактерии. Същата повърхнина от седалката на тоалетна съдържа единствено осем.

Бактериите на асансьорните бутони може да съдържат чревни бацили като ешерихия коли, които са съществени причинители на инфекции, показват учените. " В оживена постройка бутонът на асансьора може да бъде натискан от хора, които са заболели или са били в контакт с разнообразни бактерии ", декларира доктор Николас Муун от компанията Microban Europe, провела проучването за Държавния университет на Аризона в Съединени американски щати.

" Дори в случай че бутоните се чистят постоянно, опцията да се натрупат бактерии е огромна ", добавя той. Предишни проучвания демонстрират, че типичното бюро в офиса е дом на 400 пъти повече бактерии от тоалетната паница, а върху компютърните клавиатури могат да се намерят четири пъти повече микроби от тези в тоалетните.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР