След като изгуби своя впечатляващ лондонски адрес – номер 1

...
След като изгуби своя впечатляващ лондонски адрес – номер 1
Коментари Харесай

Адмиралтейството става Waldorf Astoria за 352 млн.

След като изгуби своя впечатляващ лондонски адрес – номер 1 на великата Риджънт Стрийт – в този момент там е показаният след персонално посещаване на Гранд хотели Langham, Waldorf Astoria се завръща в английската столица.

Този път адресът е още по-впечатляващ. Това е вратата към Бъкингам откъм Трафалгър, от нея стартира така наречен проспект The Mall, по който минават всички най-важни процесии с присъединяване на кралското семейство в файтони – последно за сватбата на бъдещия крал принц Уилиам с Кейт, а преди този момент погребалната върволица на Даяна и финалът на олимпийския маратон. Уникална локация. Но и неповторима постройка – самото английско Адмиралтейство.

Тук е първият министерски кабинет на Чърчил

В навечерието и посред Първата международна война той е министър на флота или, както е съответната купа Първи лорд на адмиралтейството. Не единствено той, само че и още доста велики персони през вековете са обитавали фантастичното полукръгло здание в самото сърце на Лондон.

Сред тях са лорд Маунтбатън, британското за Батенберг, който пробутва племенника си принц Филип за брачен партньор на кралицата, както и трудилият се в зданието като чиновник Иън Флеминг – основателят на Джеймз Бонд, безсмъртния сътрудник 007.

Правителството на кралицата беше насила да продаде тази фантастична историческа, архитектурна, военна и културна полезност като част от приватизационна стратегия. На друга корона.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР